Automobily jsou skvělou investicí. Investujte do těch nejdražších

Přemýšlíte nad tím, že byste investovali své úspory do něčeho, co bude jenom zvyšovat svou hodnotu s plynoucími léty? Vybrat si takovou investici není zrovna snadné, takových investic není mnoho. Pokud však patříte k lidem, kteří chtějí investovat opravdu do něčeho, co vám budou ostatní lidé závidět, investujte do automobilů, konkrétně do těch nejdražších automobilů světa. Existuje takový žebříček, kde nejdražší automobily jsou krásně shrnuty.  

Investovat dnes můžete opravdu do čehokoli. Můžete investovat do drahého kamení, do umění nebo třeba do podílových fondů. Pravdou ale je, že daleko atraktivnější investice je investice do automobilů. Doporučujeme investovat do níže uvedených typů a modelů, už nyní se řadí k těm nejdražším na světě.  

Ferrari 375-Plus Spider Competizione, rok 1954 

Tento vůz je výjimečný hlavně svým tvarem a rychlostí. Je poháněn uloženým vidlicovým dvanáctiválcem, chlubí se mimo jiné i tím, že obsadil druhé místo na závodě Mille Miglia v roce 1954. I díky tomuto úspěchu je jeho cena tak obrovská. Jeho cena činí skoro osmnáct a půl milionu dolarů.  

Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider Touring, rok 1939 

Nejen automobilka Ferrari má v žebříčku těch nejdražších automobilů svého koně, ale také automobilka Alfa Romeo má svého koně v tomto žebříčku. Vůz Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider Touring, rok 1939 je úchvatným kabrioletem, který je považován za vrchol italského motorismu třicátých let. Původně bylo vyrobeno pouhých dvanáct vozidel! Nemůžeme se tedy opět divit jeho ceně, která dosahuje skoro dvaceti milionů dolarů.  

Motor v tomto vozidle je poháněn osmiválcem o objemu skoro tři litry, navíc je zde mnoho dalších výkonných kompresorů. Jedná se o dvousedadlový kabriolet, který by si nejeden muž chtěl půjčit alespoň na víkend. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.