Bitcoin slaví výročí

Kdo by to byl řekl, že se kryptoměna zvaná Bitcoin na trhu udrží dlouhých jedenáct let. Jen málokdo tušil a předpokládal takový úspěch virtuální měny, která se pomalu, ale jistě stává nedílnou součástí našich životů. Na ulicích přibývají automaty na Bitcoiny, začíná se s touto virtuální měnou také čím dál více obchodovat. I když mnozí lidé zakazují Bitcoinu, aby vstoupil do jejich života, zanedlouho jejich vzdorování poleví. Podle mnohých odborníků a analytiků totiž Bitcoin už mezi námi zaručeně zůstane.  

Jak jsme zmínili, Bitcoin slaví své velké výročí. Konkrétně jedenáct let na trhu. Uplynulo už dlouhých jedenáct let od chvíle, kdy došlo ke zveřejnění programové dokumentace této virtuální měny. Tehdy se jednalo o devítistránkový dokument, díky kterému vznikla aktiva s převyšující hodnotou 160 miliard dolarů.  

V té době, kdy se devítistránkový dokument, dostal na světlo světa, se zdál být dokument naprosto nenápadným. Co bylo zajímavé, tak bylo to, že popisoval digitální peníze, které nelze nijak zkopírovat a které nelze nijak padělat. A tím na sebe vztáhl pozornost, která ho neopouští ani dnes.  

Dokument dodnes patří mezi nejoriginálnější práce 

Podle mnohých odborníků, kteří se o kryptoměny zajímají a kteří kryptoměny sledují, patří dokument pojednávající o kryptoměně Bitcoin k nejvíce originálním a také k nejvíce vlivným pracím, s nimiž přišli do styku. Jedná se o dokonce o nejoriginálnější práci v dějinách celé počítačové vědy.  

Bitcoin má před sebou slibnou budoucnost 

Mnozí odborníci také tvrdí, že kryptoměna má před sebou opravdu velice slibnou budoucnost. I když aktuálně její hodnota neustále kolísá, ale stále je jeho budoucnost poměrně růžová. Aktuálně sice vznikají nejrůznější kryptoměny, které se snaží být tak úspěšné jako Bitcoin, ale pravděpodobně se takto úspěšná kryptoměna nejspíše nenajde.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.