Češi si letos polepšili. I letos to vypadá na polepšení si

Rok 2018 je úspěšně za námi, což znamená, že na světlo světa přijdou mnohé zajímavé statistiky pojednávající o tom, jak jsme se vloni vlastně měli. Mnozí politici už ukazují skvělé výsledky, které sice nejsou až tak pravdivé, ale je ostatně na každém člověku, aby si dané informace prověřil. I když se minulý rok nedařilo našim dálnicím (ostatně byly postavené jen čtyři kilometry dálnic), na druhou stranu se dařilo nám, Čechům, jelikož jsme dostávali pořádně přidáno. Důvodem je aktuálně se konající zaměstnanecká krize, která stále komplikuje chod mnoha společností. Je jen otázkou, jak to bude letos?

Minulý rok byl pro Čechy poměrně zajímavý. Lidé si značně polepšili, mnozí dokonce až o třetinu, což je opravdu skvělé. Je tedy jen otázkou, jak to bude i letos. Lidé však očekávají další zlepšení.

Z pohledu finanční situace bychom mohli říct, že rok 2018 byl velmi úspěšný. Necelá polovina z nás se totiž dočkala obrovského zlepšení, zvedly se platy a mnohým se dařilo také spořit nebo případně investovat do nemovitostí nebo jiných podobných investic. Z aktuálních statistik vyplývá, že pouze dva z pěti lidí si nepolepšili, otázkou tedy je, kde je chyba.

Rok 2018 rovná se rok mladých lidí

Statistiky také ukázaly, že loňský rok byl rokem mladých lidí. Právě těm se nejvíce dařilo, právě pro ně byl loňský rok tak úspěšný. Podle všeho byl nejúspěšnější rok pro mladé lidi ve věku od osmnácti do šestadvaceti let, lidem nad šestadvacet let se také dařilo, ale o něco méně. Určitou změnu pocítila i starší generace, u níž byl spokojený každý druhý.

Rok 2018 byl pro mnohé i horší než rok 2017

I když se zvedaly platy, neznamená to, že se všem dařilo. Pro zhruba sedmnáct procent lidí byl rok 2018 horší než rok předcházející z pohledu finanční. Mnozí se totiž začali potýkat s dluhy, jiní s finanční ztrátou.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.