Do facebookové kryptoměny se investují miliony

Není o tak dávno, co se nechala sociální síť Facebook slyšet, že do oběhu brzy pustí svou vlastní kryptoměnu. Kryptoměny jsou v současné době něco, kolem čeho se točí nejedno médium. Lidé zkrátka chtějí těžit kryptoměny a chtějí na nich zbohatnout. To je ostatně důvod toho, proč tolik velkých společností začalo do kryptoměny sociální sítě Facebook tak moc investovat. Z dostupných informací vyplývá, že se do budoucí facebookové kryptoměny investují hned několik milionů.  

I když zatím nikdo neví, jak bude kryptoměna Facebooku fungovat, stejně se do ní začalo hromadně investovat. Začaly do ní investovat velcí giganti, kteří působí v oblasti financí, telekomunikací a také v oblasti internetového obchodu. Mezi více než deseti subjekty, kteří se rozhodli investovat do kryptoměny Facebooku po deseti milionech dolarů (tedy v přepočtu po 226 milionech korun), patří například firma Visa, Mastercard nebo Uber Technologies a PayPal.  

Jak jsme zmínili, zatím se pořádně ani neví, jak bude nová kryptoměna sociální sítě fungovat. Z dostupných informací vyplývá jenom to, že by se digitální měna měla posílat mezi uživateli navzájem, také by se měla používat k nákupu jak na samotné sociální síti Facebook, tak na celém internetu.  

Mince bude představena příští rok 

Nová kryptoměnová mince, která na kryptoměnovém trhu a ve světě investic udělala obrovský boom, má vyjít na světlo světa příští rok, i když přestavena již byla. Spustit se má opravdu až příští rok, tudíž se může ještě lecjak změnit. Zatím se ví jen to, že má být vázána na koš státních měn, aby se tak vyhnula zbytečně divokým a stresujícím výkyvům, které doprovází nejednu kryptoměnu v současné době.  

Další giganti, kteří jsou součástí projektu 

Do celého projektu kryptoměny Facebooku se upsali i jiní giganti než jen výše zmínění investoři. Do projektu se upsali také portály, jako je portál Booking.com nebo firma Stripe. 

Autor: Radek Vávra

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.