Jaké firmy se vyplatí v příštím roce sledovat, jelikož mohou být dobrou investicí?

Letošní rok se konečně blíží ke svému konci, což znamená jenom jednu věc – investoři se začínají zajímat o to, jakou firmu příští rok sledovat, o jakou firmu se více zajímat, do jaké firmy investovat. I když se příští rok má nést ve znamení zpomalení ekonomiky, což by se mohlo negativně projevit právě na investičním trhu, stejně řada investorů doufá, že je případné zpomalení ekonomiky nijak neovlivní. A i kdyby k tomu došlo, stejně budou sledovat několik firem, které za to pravděpodobně stojí. To tedy tvrdí analytici.  

Konkrétně analytici z Bloombergu vybrali rovnou padesát firem, které se vyplatí v příštím roce sledovat. Samozřejmě zde nebudeme vypisovat všech padesát firem, vybrali jsme jenom nejatraktivnější z nich, které mají zajímavé produkty, služby, které mají potenciál růst a uspět.  

AIG 

Už jste slyšeli o americké pojišťovací společnosti, která nese krátký a úderný název AIG? Dříve se jednalo o společnost, která oplývala průšvihy, ale dnes se jedná o společnost bez jakékoli nálepky. Konečně se z ní stala zase fungující společnost, která poskytuje pojištění v oblasti majetku a také zdraví. Během letošního roku se výsledky firmy velice zlepšily, příští rok má být pro firmu ještě lepší.  

Goodman Group 

Další firmou, která má potenciál uspět, je firma Goodman Group. Firma působí v realitním odvětví, má za sebou velice dobrý rok, během kterého firma zaznamenala samé dobré výsledky. Aktuálně dokonce firmě pomáhá i externí platforma, což je velice zajímavé.  

Ping An 

Ping An je opět pojišťovací společnost, které mají v příštím roce vzrůst tržby až o šest procent. Zisk akcií se má rovnat sedmi desetinám procenta. To jsou velice příznivá čísla pro všechny investory, o tom není pochyb. Firma, i když je to pojišťovací společnost, aktuálně hojně investuje do technologií, aby se tak lépe zavděčila zdravotnímu odvětví. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.