Jsou kryptoměny stále tak výhodné?

Své finance můžete investovat do čehokoliv se vám zlíbí. Je jenom na vás, jestli se rozhodnete investovat do něčeho výhodnějšího, ale za to riskantnějšího. Ve světě investování obecně platí, že čím větší rizika investice přináší, tím větší bude zvýhodnění, pokud vše dopadne tak, jak má. Současným trendem jsou takzvané kryptoměny, jimiž se nyní budeme zabývat.

O kryptoměnách jste jistě slyšeli. Jedná se o virtuální (nebo chcete-li elektronickou) měnu, kterou lze legálně těžit na svém počítači v pohodlí domova. Poté s ní snadno obchodujete či případně si ji můžete vyměnit za reálné peníze.

Kryptoměny bohužel rozdělují společnost na dvě skupiny, a sice na skupinu lidí, kteří si myslí, že kryptoměny jsou skutečně skvělou investicí, která přinese milionové zisky, a na druhou skupinu lidí, která jse spíše realistická a která věří, že kryptoměny jsou jenom jedna velká bublina, která zanedlouho praskne. Otázkou je, kde je pravda.

Jsou kryptoměny stále výhodné?

Ať už je pravda kdekoli, je nutné podotknout, že hodnota kryptoměn se pohybuje stejně rychle jako hodnota zlata. To znamená, že v jednu chvíli se můžete cítit jako milionář, ovšem ve druhé chvíli se ve světě krpytoměn můžete dostat na úplné dno.

V současné době je hodnota kryptoměn poměrně nízko, to však neznamená, že se jejich hodnota zase nevyhoupne nahoru. Jelikož ve vyhoupnutí ceny věří i mnohé e-shopy, které začaly kryptoměnu přijímat, stálo by za risk investovat právě do kryptoměn.

Jaké e-shopy nyní přijímají kryptoměnu?

Jak jsme zmínili, stále se zvětšuje množství e-shopů, které přijímají kryptoměnu. Mezi e-shopy se najdou například největší internetový obchodník Alza.cz, který v současné době těší obrovské úspěšnosti a oblíbenosti.

Je nyní velice pravděpodobné, že bude obchodů přijímajících kryptoměny přibývat, proto by skutečně stálo za zkoušku si nějakou kryptoměnu vytěžit.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.