Kde v Praze ještě seženete byty za přijatelné ceny?

Koupit si v hlavním městě České republiky byt, to dnes skutečně není nic snadného. Ceny bytů dnes sahají do ohromných výšin a člověk skutečně nemá dostatek financí na to, aby si jeden takový byt koupil. Navíc banky mají přísná pravidla pro získání hypoték, jen málokdo si skutečně byt jako takový může na hypotéku koupit. Pokud navíc člověk nemá našetřené sta tisíce, bohužel je zde velice nízká pravděpodobnost, že se mu podaří byt pořídit.  

Nicméně i když se hledání vysněného příbytku může zdát nereálné, ještě lze najít byt za skvělou cenu. Některé části Prahy totiž ještě nejsou zasaženy vysokými cenami, v některých částech Prahy lze byt koupit za opravdu super částky. Jenže jaké části jsou vysokými cenami zatím nepolíbeny? 

Nusle 

Nusle jsou mnohými lidmi opomíjené, což je velká škoda. Je to klidná část Prahy, ale na druhou stranu je to z Nuslí všude blízko. Člověk se rychle dostane metrem do centra, navíc Nusle se nachází na červené lince metra, tudíž je to skvělá dostupnost na pražské hlavní nádraží. Také je v Nuslích nejeden hezký obchodní dům, skvělé turistické možnosti nebo mnoho aktivit, jež je možné vykonávat.  

Pokud tedy někde koupit v Praze byt, tak právě v Nuslích. Jsou navíc na samotném okraji proměny, chátrající stavby jsou opravovány a rekonstruovány.  

Žižkov 

I když je Žižkov často označován za nehezkou pražskou čtvrť, vyplatí se zde koupit byt – hlavně v okolí Vinohrad. Právě zde se Žižkov začíná proměňovat k naprosté dokonalosti a nehezké čtvrti se začínají výrazně snižovat a zmenšovat. I když se změny začínají dávat do pohybu, může to stále trvat i několik dlouhých let. Nečekejte ale na to, až se plánující změny dotknou cen, které díky tomu vystoupají výrazně nahoru.  

Žižkov sousedí s úspěšnými lokalitami, což by pro vás mělo být rozhodujícím faktorem.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.