Kolik chce Tesla získat na investicích?

Dnes se náš svět točí kolem investic. Ti, kteří chtějí trochu zvýhodnit své peníze, většinou tedy úspory, se ženou do tohoto světa, kde nejpravděpodobněji zvýhodní své peníze. Lidé se většinou pouští do investicí do zlata nebo do ropy, ale taky často i do investování do alkoholu. Ovšem i společnosti nemine tento investiční trh.

Mnoho společností investuje hlavně do startupů, které mají pro ně slibnou budoucnost. Některé firmy však naopak hledají investici, a to mnohdy z mnoha důvodů. Většinou to bývají dluhy, které se chtějí touto investicí splatit, jindy to bývá slibná rozvojová budoucnost podniku, která by se díky investicím mohla uskutečnit. Proč však touží po investici Tesla?

V nedávných dnech vyplynulo na povrch, že Tesla nejen, že začíná zlevňovat (konkrétně svůj Model X), ale taky by zatoužila po investicích, které by se podle jejího přání mohly vyšplhat až k jedné a půl miliardě dolarů.

Investice se do ní v minulosti jenom hrnuly

Tato automobilka byla poměrně zvyklá na přísun investicí. Od roku 2004 se totiž do ní investice jenom hrnuly. Dokonce od tohoto roku si přišla na skoro šest miliard dolarů čistě na investicích, což je naprosto skvělé. Ovšem v současné době si spíš investice musí opravdu hledat, protože dluh této společnosti není zrovna malý – bohužel.

Zájem o investice Tesly však neustále roste. Je to prý hlavně proto, že by chtěla mít tímto vytvořenou jakousi svou finanční rezervu, která by mohla pokrýt neočekávané situace a neočekávané výdaje, které by vznikly v průběhu nějaké výroby. Aktuálně se plánují velké věci v dílnách právě této automobilky, které se však na jednu stranu mohou i zvrtnout.

Kde chce akcie získat?

Tesla touží po zmiňované jedné a půl miliardě dolarů, kterou chce najít hlavně v prodeji akcií. Mimo to však chce prodat či vydat i nezajištěné směnky, které však doposud mají tajemný úrok – nikdo neví, v jaké výši úrok je.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.