Který český výrobce kol získal skvělou investici?

Do světa investicí se aktuálně hrneme hlavně proto, že chceme zvýhodnit své peníze. Většinou se zaměřujeme hlavně na výhodné věci, do nichž se vážně vyplatí investovat. Mezi nimi se najdou nejen dluhopisy, ale taky hlavně zlato nebo ropa. Ovšem pokud vlastníte společnost a toužíte investovat peníze společnosti, neinvestujte do zlata nebo ropy, ale raději se zaměřte na investování do startupů, které pro vás budou mít v budoucnu smysl.

Samozřejmě že nemusíte investovat jenom do takových startupů, které nejsou z České republiky. Jenom zahraniční novinky nemusí být skvělé. Dá se investovat i do české výroby, do českých společností, které rozhodně taky mají, co nabídnout.

Například jednou takovou společností je i kultovní český výrobce kol, který získal ohromnou investici. Jedná se konkrétně o výrobce kol Favorit a investice je od společnosti C2H Michala Mičky.

O jakou sumu se jedná? A je to dost nebo se čekalo více?

Společnost je naprosto nadšená, protože investice ve výši sedmdesáti milionů korun se jen tak někde na ulici nenajde. Investiční firma C2H Michala Mičky se rozhodla vstoupit do investicí českého trhu a hned si vybrala předního výrobce kol Favorit, který se během posledních let snaží o to, aby se opět dostal do té své vysněné špičky.

K čemu by měla investice sloužit? A bude stačit pro všechny účely?

Tato investice by měla prospět hlavně zahraničnímu exportu. Mimo to by se taky měla navýšit kapacita, která je spojena s najímáním zaměstnanců jako takových. I zde se totiž promítl nedostatek pracovní síly a si zde je tento nedostatek poměrně problém, se kterým se lidé touží poprat.

Mimo to je investice i velice dobrým přípěvkem, který bude určen pro nákup nových technologií, které výrobě kol rozhodně pomůžou nejen v rychlosti, ale hlavně taky v kvalitě a pak tedy i v následné spokojenosti klientů.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.