Maledivy se pyšní novým ostrovním resortem. V čem je výjimečný?

Kdo by rád nejezdil na dovolenou? Dovolené jsou chvíle, kdy si odpočineme, kdy dobijeme baterky a kdy si na chvilku uvědomíme, že zpomalit není vždy špatný nápad. V současné době se nejčastěji jezdí do oblíbené Afriky, ale ani Amerika není místo, kam se jezdí s nechutí. Samozřejmě nesmíme opomenout kouzelné Bali, což je nyní velmi, velmi oblíbená destinace. K dalším oblíbeným místům patří také Maledivy, kde ostatně na chvilku zůstaňme. Právě zde totiž vyroste nový luxusní ostrovní resort, který bude poháněný pouze energií ze solárních panelů. To je ale novinka, že ano!

Jak jsme zmínili, turismus je v posledních letech na svém vrcholu. Lidé dnes cestují mnohem více, i když mají strach z možných teroristických útoků, které se staly v minulosti. V současné době proto volí lidé místa, kam se ještě donedávna moc nejezdilo, o kterých dokonce jen málokdo ví a kam si dovolí

jezdit jen opravdu minimální množství z nás. Jedním takovým místem jsou nádherné Maledivy, kam se bude zanedlouho jezdit ještě s větší zvědavostí. Jak jsme totiž zmínili, vyroste zde nový luxusní resort, který bude poháněný pouze energií ze solárních panelů.

Za vším stojí Newyorčané

Za nápadem ekologického resortu stojí konkrétně Newyorčané, a sice architektonická firma nazvaná Yuji Yamazaki Architecture, která sama s návrhem zmiňovaného ekologického resortu přišla. Přišla také s tím, že bude poháněný pouze energií, kterou budou mít ze solárních panelů. Podle firmy je totiž ekologický budoucnost naší budoucností, a tak se rozhodla připravit se na budoucnost už nyní.

Střecha hlavní budovy bude pokrytý fotovoltaickými články, které zajistí potřebnou energii pro provoz hotelu.

Solární panely, které budou dominantou

Pokud jste již na Maledivách byli, možná víte, že zdejší budovy mají na svých střechách solární panely, které jsou však dané na místech, kde nejsou ani vidět. Není to jak u nás, že sídlí na každé střeše domu. Ovšem nový resort bude výjimkou, celá střecha bude právě ze solárních panelů, které budou umístěny jeden vedle druhého. Tak se nejen zajistí dostatek energie pro provoz hotelu, ale mimo jiné se také stane střecha dominantou celého nového resortu.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.