Na co si lidé nejčastěji půjčují?

V poslední době jsou půjčky takřka na denním pořádku. Lidé si totiž zvykli půjčovat si i na ty největší zbytečnosti. Neuvědomují si, že by se půjčkám měli spíše vyhýbat, než abychom se do nich měli vrhat po hlavě. Půjčovat bychom si měli rozhodně hlavně na bydlení, protože obvykle nenosíme v kapse nebo na bankovním účtu několik milionů korun, abychom si svůj dům, byt nebo jenom pozemek koupili ihned. V jiném případě však není nutné si půjčovat. Maximálně tedy ještě v situacích, které si to žádají. Jedná se například o chvíle, kdy se vyskytneme ve finanční tísni, což znamená, že si půjčit bohužel musíme. Je to hlavně tehdy, kdy třeba přijdeme o práci nebo kdy marodíme, a tak nám tedy nějaký ten měsíční příjem zaostává.

V ostatních případech to není nutné, přesto si lidé půjčují. Nejhorší je, že si půjčují do bank, které nepůjčí jenom několik tisíc, které se ve skutečnosti potřebují, ale které půjčí mnohem větší sumu peněz, kterou pak nemůžeme jen tak splatit. Mezi takové zbytečnosti, na které si lidi půjčují a nešetří, jak by správně měli, se řadí hlavně nesmyslně drahé telefony v řádech několik desítek tisíc, dále také jiná elektronika a samozřejmě také nábytek nebo dokonce i šperky. Ano, i na šperky se začíná hojně půjčovat, místo toho, abychom si na ně spíše našetřili.

Nebankovní půjčky jsou lepší variantou!

Pokud se rozhodnete půjčit na cokoliv, dbejte na to, abyste si skutečně půjčili jenom tolik, kolik skutečně potřebujete. Nepůjčujte si zbytečně velké sumy peněz, které nemůžete splatit a které ve skutečnosti ani nepotřebujete. Většinou vám takové větší sumy peněz nabídnou hlavně banky, které netouží po půjčování malých půjček, proto se radši obraťte na tu nebankovní instituci a pořiďte i nebankovní půjčku. Nebankovní půjčky jsou výhodné, navíc se dají zřídit i online. Online půjčky jsou hlavně rychlé, což jistě oceníte.

Tomáš Výborný

Tomáš Výborný

Redaktor Ing. Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v kategoriích jako finance, podnikání a bydlení.