Už jste slyšeli o rekonstrukci vily na Smíchově?

Praha je krásné město, v němž se neustále něco děje. Mnoho lidí se sem stěhuje právě z toho důvodu, že se zde nenudí, což je naprosto skvělé! Neustále se zde konají různé hudební festivaly, neustále se zde konají koncerty či si zde můžete zajít na zdejší známé památky, které by měl ve svém životě vidět skutečně každý. O takové památky je samozřejmě třeba se neustále starat – není se čemu divit, když se takové rekonstrukce konečně dočkala i oblíbená Smíchovská vila, která pochází z roku 1912.

Samozřejmě takových míst, které je nutné zrekonstruovat, je mnoho, ale dominanta pražského Smíchova, kterou je právě Smíchovská vila, už nutně rekonstrukci potřebovala, proto se rozhodlo, že k ní skutečně dojde. Kdo se o rekonstrukci této haly postará a kolik vlastně taková rekonstrukce bude stát?

Kdo se pustí do rekonstrukce?

Rekonstrukce se ujala akciová společnost Premiot Group, která peníze potřebné na rekonstrukci smíchovské vily chce získat z dluhopisů. Tyto peníze chce z dluhopisů získat prostřednictvím projektové společnosti Na Doubkové 2, což se podle všeho taky podaří.

Peníze by tedy putovaly, jak jsme již zmiňovali, na rekonstrukci krásné smíchovské vily, kterou najdeme u krásných parků Santoška a Na skalce. Rekonstrukce doposud proběhla pouze na podlahové ploše, která je velká zhruba šest set metrů čtverečních.

Kolik bude rekonstrukce stát?

Podle všeho by tato rekonstrukce měla vyjít na zhruba pětasedmdesát milionů korun. Bude to poměrně náročná rekonstrukce, vždyť se jedná o honosnou stavbu, která v Praze stojí, jak jsme již zmínili, od roku 1912.

Je tedy otázkou času, jestli se peníze z dluhopisů získají či nikoliv. Samozřejmě vás o dalších novinkách týkající se rekonstrukce této přenádherné vily budeme informovat. Byla by skutečně škoda, kdyby se rekonstrukce nedokončila – k tomu však snad nedojde.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.