V jaké podobě lze nakoupit zlato?

I když se neustále mluví o zpomalení ekonomiky, pravdou je, že bychom se neměli vzdávat investování jako takového. Sice se raději držte dál od investic, které jsou riskantní, buďte však otevření třeba investicím, jako je investice do zlata. Zlato patří k investicím, jež mají skvělou povahu, a sice jsou odolné vůči inflaci. Ať už se tedy bude dít s ekonomikou cokoliv, nakonec z toho zlato stejně vždycky vyjde naprosto skvěle.  

V současné době je zlato poměrně lákavou investicí právě díky zmiňované povaze. Jestliže nad touto investicí taktéž uvažujete, prozradíme vám, v jaké podobě si zlato vůbec můžete koupit. Není to totiž jenom o zlatých cihličkách.  

Zlaté cihličky 

Sice to není jenom o zlatých cihličkách, ale je to bezesporu jeden ze způsobů, jak si zlato koupit. Je to ideální podoba investice pro začátečníky, a tak pokud opravdu chcete investovat, zlaté cihličky jsou dobrou alternativou a variantou. Je to dlouhodobá investice, kterou je dobré koupit za tržní cenu nebo maximálně za cenu vyšší o jedno procento.  

Zlaté úlomky 

Nakupovat však můžete zlato i v podobě zlatých úlomků. V tomto případě se délka investice krapet liší, ale je to oblíbená investiční strategie. Zlaté úlomky totiž často koupíte za cenu daleko nižší, než jakou hodnotu zlato opravdu má.  

Zlaté úlomky se nebojte koupit třeba na internetových aukcích, kde je koupíte za nižší cenu než jinde. I v zastavárnách koupíte zlaté úlomky za velice výhodných podmínek.  

Zlato jako terminované komodity 

Ptáte se na další způsob, jak nakupovat zlato? Zlato lze také nakupovat jako terminované komodity. U tohoto způsobu však investujte s tím, že budete myslet dopředu. Jedná se většinou o krátkodobé investice, které mají vysoké riziko, ale zase je možné je opravdu významně zhodnotit. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.