Ztráta klíčů od krypto-peněženky jako nenávratná chyba nejednoho začátečníka

V jednu dobu se kryptoměny těšily opravdu obrovskému zájmu ze strany investorů. Jenže posléze se ukázalo, že jejich hodnota umí nejen opravdu stoupat, ale také umí nadměrně klesat. A tak od kryptoměn řada investorů a obchodníků zcela upustila. Pravdou ale je, že se najdou lidé, kteří na tuto investici ještě nezanevřeli. Ovšem právě tito lidé by si měli dávat velký pozor na několik věcí – především na ztrátu klíčů.  

Při investování je zcela běžné, že se chybuje. Investor nemá zrovna dobrý odhad a přijde o pár tisíc korun. Je to zcela běžný scénář každého dne na investičním trhu. Jenže v tomto případě e jedná o chyby, nad nimž se mávne rukou, i když jde o peníze. Ty se zanedlouho vydělají jinde. Jiných chyb však nadmíru litujeme. Na mysli máme konkrétně ztrátu klíčů od krypto-peněženky. To je velká chyba, které se bohužel dopouští nejen začátečníci ve světě kryptoměn.  

Chyba, která nejde napravit 

Investování do kryptoměn není nic těžkého, ovšem platí v tomto případě několik zásad. Například je důležité, abychom si uchovávali alespoň kopie od všech potřebných dokumentů nebo informací. A kromě toho bychom měli své klíče od krypto-peněženky držet pod pokličkou či pevně na uzdě. Protože pokud je ztratíme, neexistuje žádný způsob, jak je dostat zpátky.  

Dalo by se říct, že ztráta klíčů od krypto-peněženky je chyba, která bohužel nejde napravit. Jak již bylo zmíněno, neexistuje žádný způsob, díky kterému byste mohli svůj klíč obnovit nebo získat zpět. Dokonce neexistuje ani žádná péče o zákazníka, která by vám pomohla v této prekérní situaci.  

Klíče mějte uschované na bezpečném místě 

Jak již bylo zmíněno, je důležité si schovávat všechny potřebné dokumenty a důležité informace. Zejména to neporušujte u klíčů, které mějte uschované na bezpečném místě.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.