Hra Fortnite získala nemalou investici. Kolik to bylo a jaká je nyní hodnota společnosti?

Získat investici ve vyšší výši, než je 1,2 miliardy, je sen každého startupu či každé fungující i nově vznikající společnosti. Taková investice je opravdu neuvěřitelná, chlubit se jí můžou tvůrci her Fortnite. Díky nedávné investici se tak hodnota společnosti EpicGames, který se zaměřuje na hry a podobné vývojářské herní činnosti, zvýšila na neuvěřitelných patnáct miliard. Je to opravdový úspěch, když člověk ví, jak dnes už velká, doslova miliardová společnost vznikla.

Vše začalo úplně nenápadně v roce 1991, kdy Tim Sweeney v domě svých rodičů založil společnost nazvanou PotomacComputer Systems, která byla později přejmenována na společnost EpicMegaGames, jak ji známe dnes. I když to z počátku byla společnost, která budila jen celou řadu otázek a které člověk nevěřil ani to, že existuje, dnes je to firma, kterou zná celý svět. Společnost EpicGames se zapsala do podvědomí lidí (zejména hráčů) jako herní vývojářské studio, které za dobu svéh působení vynalezla hry, jež dnes hrají tisícovky či statisíce lidí. Mezi nejznámější hry patří třeba Unreal nebo také GearsofWar. Nesmíme opomenout na hru Fortnite, která právě získala zmiňovanou více jak miliardovou investici.

Největší investice pro videoherní společnost

Investice do hry Fortnite se zapsala do historie. Podle všeho se jedná o největší jednorázovou investici, která mířila právě do videoherní společnosti. Jak jsme zmínili, hodnota investice je 1,2 miliardy dolarů, což je zhruba 28 miliard korun.

Díky investici se hodnota firmy rapidně zvýšila, a to na patnáct miliard dolarů, což je v přepočtu zhruba 339 miliard korun.

Videoherní společnosti se daří

Podle všeho se jedná o druhou takto (či podobně) velkou částku za dobu jejich působení. Firmě se tedy opravdu daří, i když jednotlivé hry (i hra Fortnite) fungují na naprosto jednoduchém principu, který není ničím výjimečný.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.