Jak najít pozemky nebo nemovitosti v žádané lokalitě 

Hledání nemovitostí je poměrně složitá věc. Ať už se jedná o investiční nebo osobní příbytek, přesto by se mělo jednat o lukrativní bydlení v žádané lokalitě, které nabízí hromadu občanského vybavení a řadu sportovních možností a dalšího. A i když by si člověk na první dobrou řekl, že v takové atraktivní lokalitě je snadné najít bydlení, není tomu tak. Většinou je to velmi těžké. Proto si pojďme říct, co si pohlídat nebo jak se k tomu stavět.  

Vyvěste plakáty 

Když kupujete pozemek nebo nemovitost, váš přístup je možné rozdělit na dva typy, a sice na aktivní a na pasivní přístup. Zatímco do aktivního patří skutečně aktivní zapojení do hledání nemovitosti nebo pozemků, pasivní je spíše prohlížení internetových portálů několikrát do týdne. Pakliže však chcete najít nemovitost co nejdříve, pak je vhodnější aktivní přístup.  

V nejlepším případě vyvěste plakáty nebo lístečky, pokud na portálech nenacházíte nic, co by vás zaujalo nebo co by se vám líbilo. Lístečky samozřejmě můžete házet i do schránek, ale ne do všech se dostanete, proto vyvěšování plakátů na viditelná místa je řešení.  

Psaní dopisů 

Věděli jste, že katastr nemovitostí je v současné době veřejný? To znamená, že můžete najít minimálně jméno každého majitele každé nemovitosti nebo každého pozemku a můžete mu dát vědět o tom, že byste například o jeho nemovitost nebo pozemek měli zájem. 

Ostatně v tomto případě můžete přímo kontaktovat majitele takového pozemku nebo takové nemovitosti, která se vám skutečně líbí a o kterou byste měli zájem a kdo ví, třeba budete mít štěstí. 

Sledujte mapu města nebo obce 

Jestliže máte v hlavě konkrétní část města nebo obec, kterou byste chtěli okupovat svým životem, pak je vhodné mrknout do map a zjistit své možnosti. Jestliže se nenajde nemovitost nebo pozemek přímo v dané lokalitě, získáte tím širší okolí, ve kterém můžete hledat budoucí příbytek.  

Menší lokalita se proto rozšiřuje a možnosti se tím pádem trochu zvětšují.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.