Nestihli jste si změnit dodavatele energií? Prozradíme, jak na energiích ušetřit

Léto bylo ideální roční období, které bylo určeno ke změně dodavatele energií. Už v době léta jsme věděli, že se budou energie zdražovat, ovšem mnozí nad změnou dodavatele energií uvažovali tak dlouho, až možnost proklouzla mezi prsty. Jestliže jste z jakéhokoli důvodu nestihli změnit dodavatele energií a nyní ho už měnit nechcete, jelikož vám to přijde nesmyslné a nevýhodné, doporučíme vám několik tipů, jak letos na energiích ušetřit – nebo alespoň jak platit tolik, kolik platíte běžně.

O zdražování elektřiny a plynu jste jistě slyšeli. Kolem tohoto tématu se točí nejedno médium, které upozorňuje na nejhorší zdražování za posledních několik dlouhých let. Podle průzkumů lze říct, že elektřina bude zdražovat o neuvěřitelných deset až patnáct procent, plyn se bude zdražovat do deseti procent.

V konečném důsledku se však jedná o citelnou částku, kterou bychom mohli investovat zcela jinak. Abyste předešli vysokému zdražování, přinášíme vám tipy, které vám pomohou na energiích ušetřit.

1) Dejte za topení hliníkovou podložku

Abyste netopili do zdi, dejte za topení hliníkovou podložku, která bude odrážet teplo ode zdi do místnosti. Za topení se během topné sezony utrácí neuvěřitelné peníze, proto by bylo nejlepší, kdybyste se s topením snažili šetřit. Samozřejmě nezmrzejte, ale odnaučte se zlozvykům, které máte, tedy například tomu, že necháte otevřená okna dlouhé hodiny, i kdyžtopení jede na plné obrátky.

S pomocí hliníkové podložky však nebudete muset topit tak silně. Přece jen se více tepla dostane do místnosti a nebude se teplo vstřebávat do stěny.

2) Naučte se po sobě zhasínat

Domy mnohých lidí svítí jak vánoční stromeček, jelikož lidé ve svých domech neumí po sobě zhasínat. Právě to je důvod, proč jsou účty za elektřinu často tak přehnaně vysoké. Pokud se v dané místnosti nenacházíte, zhasněte po sobě.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.