Pět způsobů, jak si přivydělat v současné době koronaviru

Koronavirus celou řadu z nás potrestal, a to tak, že jsme přišli o práci nebo jsme najednou nuceni výrazně omezit naše služby, jelikož o ně zkrátka není zájem. Pokud patříte k lidem, kteří zcela nebo alespoň částečně přišli o své příjmy, možná si kladete otázku, jak si v současné době z domova vydělat, když venku panuje koronavirus. Naštěstí existuje rovnou několik způsobů, jak toho dosáhnout, proto si řadu z nich pojďme představit.  

Zkuste to s programováním 

O co je stále zájem, tak o programátory. Nemusíte být profesionálem v oboru, může to být jen vaše hobby. To se v současné době koronaviru víc než hodí. Lidé hledají levné programátory, které zvládnou alespoň základy. Hledají se programátoři na krátkodobé, jednorázové zakázky, proto to vyzkoušejte. Přinese vám to alespoň něco do vaší kapsy. Navíc se ještě nabízí možnost rozjetí vlastního projektu nebo vlastní aplikace.  

Copywriting je další možnost 

Pokud jste milovníky psaní, pokud vás psaní baví a pokud dokážete ze své hlavy vyplodit opravdu působivé, čtivé texty, můžete se živit jako copywriter. Zkuste nabídnout své služby firmám prezentujícím se na internetu, zkuste odpovědět na poptávky a třeba se najde někdo, kdo využije vašich služeb.  

Prodej nepotřebných věcí 

Trávení času doma v karanténě je zkrátka ideální pro domácí úklid. A během domácího úklidu určitě narazíte na hromadu věcí, které nepotřebujete, nechcete nebo které vám už nepadnou. Vyfoťte je a hoďte na online bazary, uvidíte, kolik vám to přinese. 

Přeprodej věcí  

Využijte slev, které aktuálně panují na internetu. Nakupte něco ve slevě a prodejte to pak za plnou cenu. Takto si někteří lidé umí opravdu přivydělat, proto to vyzkoušejte taky.  

Tvorba grafiky pro nadané 

Pokud to umíte s grafickými editory, co třeba si přivydělat právě grafikou? Grafici se shání stejně jako programátoři, tudíž je to další možnost, jak si přijít na slušné peníze. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.