Proč se stále vyplatí investovat do Bitcoinu?

Bitcoin a kryptoměny obecně – to je nyní velké téma, které je rozebíráno v řadě (nejen) internetových diskuzích. V současné době se do investice do virtuální měny pouští i jedinci, kteří o ní nevědí zhola nic. A to může být v budoucnu kamenem úrazu. Na druhou stranu je to nyní dobrý nápad, protože se očekává, že měna půjde svou hodnotou do výšin. Jestli se tak opravdu stane, to je samozřejmě jen otázkou, ale drtivá většina odborníků se k tomuto scénáři přiklání. Tím se dostáváme k důvodu, proč se do Bitcoinu i nyní, kdy se dotýká šedesáti tisíc dolarů, vyplatí investovat.  

Růst hodnoty se očekává 

Možná zrovna nedůvěřujete odborníkům, proto se ptáte, jestli existují nějaké konkrétní podklady nebo naznačení, že kryptoměny opravdu porostou do výšin. Takových alarmů nebo signálů je celá spousta, předně politika americké centrální banky a vlády. Američtí politici v nedávné době rozpustili mezi své občany obrovské množství peněz a je víc než pravděpodobné, že drtivá většina z nich skončí na akciovém trhu či právě v kryptoměnách, což povede k růstu virtuální měny.  

Kromě jiného dochází k demografickým změnám v americké populaci. Podle statistik nyní vstupuje do svých nejvýdělečnějších let obrovská masa lidí. A jelikož zhruba devadesát procent z nich bankám nedůvěřuje, kam své peníze uloží, aby dosáhly zhodnocení? Ano, do akcií, dluhopisů a kryptoměn.  

Bitcoin součástí běžného života 

Co je otázkou už blízké budoucnosti, tak to, že Bitcoin se brzy stane součástí běžného života. Budeme s ním obchodovat, budeme s ním platit, bude to zkrátka to, co nám uhradí naše potřeby. Stále více maloobchodních poboček přijímá tento typ virtuální měny, velké obchody už dokonce měnu přijímají.  

V blízké budoucnosti má svolit k platbám kryptoměnou i Amazon, což by způsobilo jedno – nejen akcie Amazonu, ale také Bitcoin a další kryptoměny by doslova letěly do nebes. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.