Jaké investice jsou pro Čechy atraktivní?

Většina Čechů si začíná uvědomovat, že své úspory mohou zvýhodnit. A tak se pouští do světa investování, i když je to svět, kterému nikdy předtím nerozuměli, najednou ho chtějí pochopit. Vědí, že svět investování jim může pomoct zvýhodnit jejich dosavadní úspory. Pravdou je, že pokud se lidé vrhají do světa investic, musí z očí sundat své růžové brýle, které bohužel většina lidí stále na očích má. Jen tak uvidí svět investic jasně a zřetelně a jen tak nenaletí na “špek” těm, kteří je chtějí obrat.  

Ve světě investic platí, že čím riskantnější daná investice je, tím větší může přinést zisky. Češi bohužel slyší jen “vyšší zisky”, často se tak vrhají do investic, kterým nerozumí a které je mohou s velkou pravděpodobností připravit o veškeré jejich úspory.  

Pojďme si říct, jaké investice jsou nyní pro Čechy tak atraktivní, že do nich investují často i bezhlavě. Jelikož se Češi v poslední době o investování opravdu zajímají, není na škodu vědět, do čeho Češi vkládají své mnohdy celoživotní úspory. 

Češi vkládají své peníze do veteránů 

Čekali byste, že Češi budou své úspory vkládat konkrétně do veteránů? Pro mnohé je investování do zlata a drahého kamení už nuda, chtějí si svou investici pořádně užít. A veteráni jsou ostatně skvělou alternativou.  

Do veteránů se investuje ze dvou důvodů, a sice z lásky k nim a také z důvodu, že jejich hodnota neustále roste. Je však pravdou, že ne všichni veteráni jsou dobrou investicí, u některých veteránů je opravdu nízká pravděpodobnost toho, že jejich hodnota poroste.  

Investuje se do nemovitostí 

Češi začali investovat také do nemovitostí. Právě do nemovitostí se investuje s velkou oblibou, Češi totiž najednou vidí, za kolik se jednotlivé nemovitosti nyní prodávají a chtějí být také tak bohatí. Jenže neuvědomují si, že za takové přemrštěné částky koupené nemovitosti neprodají, ovšem pokud počkají, cena nemovitostí se s časem samozřejmě zvedne, pokud se o ni budou starat a nenechají ji chátrat.  

Autor: Radek Vávra

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.