Investice do ETF

ETF fondy – podvod nebo skutečně kvalitní investice přinášející vysokou výnosnost a jdoucí ruku v ruce s nízkým rizikem? I když se z počátku tento typ indexových fondů nepotkal s velkým pochopením a přesvědčením, v uplynulých letech si své příznivce získal. Rázem se zařadil mezi nejlepší investiční nástroje, které můžete využít pro zvýhodnění svých dlouho střádaných úspor.

Diverzifikujte své portfolio

Řadíte se k investorům? Pak víte, že diverzifikace portfolia je klíčem k úspěchu. Nikdo by se neměl zaměřit pouze na jednu investici, ale rozprostřít volné peněžní prostředky mezi vícero věcí, to je ta správná cesta. Ať se chcete přednostně zaměřit na akciové tituly nebo dluhopisy, ETF fondy mají ve vašem portfoliu své čestné místo. Mluvíme o způsobu, který umožňuje levně investovat své peníze s vysokým ročním výnosem pohybujícím se okolo sedmi procent.

TIP: Kde a jak investovat do ETF fondů?

V rámci našeho investičního poradenství vám prozradíme, jak do nich investovat a pomůžeme vám s vašimi prvními kroky. Neváhejte se na nás obrátit, pokud jste se rozhodli ochránit své úspory před rostoucí inflací.

Co jsou to ETF fondy?

ETF fondy (nebo chcete-li indexové fondy) opisují index. Mluvíme o skupině akcií či dalších cenných papírů, jež patří do kategorie pasivního investování. Pokud vás dříve mrzelo, že si nemůžete dovolit koupit akcie celosvětových gigantů či zakoupit si titulů rovnou několik, je tato cesta tou pravou pro vás.

Jeho součástí je rovnou několik akcií, což právě snižuje rizikovost investice. Jelikož si kupujete skupinu investic, červená čísla jedné z nich vám nemusí dělat vrásky na čele, protože ostatním titulům ve fondu se může dařit. Mluvíme o ideální cestě, jak zvýhodnit své úspory z dlouhodobého hlediska a přispět si tak k bezproblémovému životu v důchodu.

Nejznámější světový porovnávač ETF: www.justetf.com

Jak investovat do ETF?

Tím nejdůležitějším krokem je vybrat fond, který je z dlouhodobého hlediska výnosný, má za sebou stejně skvělou minulost a před sebou slibnou budoucnost. K tomu nám napomáhá řada online nástrojů, případně využijte rad našich specialistů, kteří těží z více jak pětadvacetiletých zkušeností na trhu.

Poté si musíte vybrat platformu, na které budete investovat. Jinými slovy si vyberte spolehlivého obchodníka s cennými papíry a srovnejte jejich nabídku. Obchodníci sice přináší možnost investovat do ETF, na druhou stranu si za to něco účtují. Poplatky se zpravidla týkají transakcí nebo převodů mezi jednotlivými účty.

Vklad finančních prostředků a zakoupení ETF investice – to jsou další kroky. Tím posledním je vyčkávat a nechat peníze růst, zatímco úspory jiných bude pomalu, ale jistě požírat nechtěná inflace.

Jaké jsou výhody investování do ETF?

Vysoká transparentnost, nízké náklady a vysoká likvidita – trojice benefitů investování do ETF a hlavní rozdíly v porovnání s ostatními možnostmi, jak zvýhodnit své dosavadní úspory. Tím však výčet výhod ani zdaleka nekončí. Na seznamu se najdou i následující položky, a to:

  • Úzké spready
  • Vysoká míra diverzifikace
  • Vícero titulů v jednom produktu

Pomůžeme vám s vašimi prvními investičními vlaštovkami

Ať peníze pracují pro mě – cíl, který jste si možná položili po úderu koronavirové pandemie. Jenže jeho realizace zatím není na programu dne. Díky investování však dosáhnete toho, aby úspory spořené poslední léta došly ke zvýhodnění, a to k nemalému. ETF fondy jsou jednou z cest, která navíc není opředená příliš vysokým rizikem.

Nespalte se však na cestě za vaším prvním milionem. Podáváme vám pomocnou ruku, využijte ji. Budeme vašimi průvodci na cestě investičním světem a pomůžeme s prvními investičními vlaštovkami, které vám jakožto investorům vyletí z hnízda.

Dále by Vás mohlo by Vás zajímat:

 

Autor: Radek Vávra