Koupě akcií je stále dostupnější. Trendu investování se přizpůsobují i české společnosti 

Zvýšený zájem o investování se v posledních letech zaznamenává prakticky denně. Lidé nejen pochopili, že jejich uspořené finance jim nemusí dřímat na běžném bankovním účtu, ale že jim mohou vydělávat, zatímco oni spí nebo jdou si tradiční cestou za svými sny nebo kýženým finančním bohatstvím. I vlivem současných statistik se mnohé (dokonce české) společnosti přizpůsobují tomuto trendu a zavádí služby, které pomohou k efektivnějšímu a lepšímu investování třeba i před mobilní telefon nebo počítač. 

Česká spořitelna na vlně investic 

Zejména klienti České spořitelny zaznamenali nové možnosti. Vlivem výrazného zájmu o investiční produkty se Česká spořitelna rozhodla obchodovat nejen s certifikáty a ETF fondy, ale také akciemi, a to jednoduše a snadno skrze internetové bankovnictví George. Nově si tak klienti mohou nejen zadávat pokyn k nákupům.  

Tento krok je i ze stran konkurenčních společností symbolem výrazného kroku v digitalizaci investičních služeb. Klienti dostávají přístup k mnoha akciím, dokonce k až k tří tisícům akcií, investovat však mohou nejen do nich, ale také do řady dalších investičních produktů. Je tedy na nich, jak ve výsledku bude vypadat jejich portfolio.  

Investiční instrumenty se navíc mohou kupovat na nejrůznějších burzách. Samozřejmě mohou upřednostnit některou z českých burz, ale nabízí se jim dále také polská nebo německá, rakouská či francouzská, dokonce americká, japonská nebo britská burza. 

Vše za drobný peníz 

Pokud se rozhodnete vést účet v cizí měně a rozhodnete zde také investovat, Česká spořitelna si vybírá poplatek, který je ve výši dvaceti korun měsíčně. Pokud však klienti mají sjednané i jiné produkty (například korunový účet Plus), je i ten v cizí měně veden zcela zdarma. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.