Investiční skupina DRFG vnímá Polsko i nadále jako strategický trh

Investiční skupina DRFG Davida Rusňáka intenzivně pracuje na rozvoji developmentu. Nyní svou pozornost orientuje na širší středoevropský trh,  a to konkrétně do Polska.

 

Skupina DRFG investuje v Polsku 

Právě Polsko představuje, jak skupina DRFG, jejíž vůdčí osobností je brněnský podnikatel David Rusňák, oficiálně zveřejnila ve své tiskové zprávě, momentálně důležitý strategický trh. Tento jednoznačný závěr vyplynul z analýz společnosti.

Do budoucna se zde společnost plánuje zaměřit na rozvoj průmyslových nemovitostí, zejména logistických parků a malých obchodních jednotek. Zatím za sebou má investiční skupina již dokončené logistické centrum ve městě Sosnowiec o rozloze téměř 48 tisíc metrů čtverečních a logistické centrum pro společnost InPost ve městě Wodzislaw.

A jak avizuje DRFG Davida Rusňáka dále, rozhodně tím plány na investice u našich severních sousedů nekončí. Expanze by měla být skutečně výrazná. Do 5 let plánuje investiční skupina DRFG investovat v této lokalitě plných 7 miliard korun.

Polský trh ostatně zaznamenal v uplynulém období rekordní poptávku. Stejně tak je pro něj specifická vysoká míra neobsazenosti. Počet dokončených projektů je rovněž v současné době enormní.

David Rusňák se s DRFG chce na Polsko zaměřovat dál

Již zkušenosti z minulosti ukázaly, že k nejatraktivnějším lokalitám patří z pohledu investora v Polsku především hlavní město Varšava, dále také oblast polsky známá jako Województwo mazowieckie nebo město Szczecin na severozápadě země.

Hlavní ekonom DRFG Martin Slaný navíc oficiálně v návaznosti na tyto informace uvedl, že celá společnost vnímá Polsko jako perspektivní trh, který má i do budoucna potenciál růstu.

A to především proto, že se jedná o zemi, která je stabilní v dlouhodobém horizontu. Což potvrzují i dosavadní zkušenosti, země například neutrpěla výrazněji dopady ekonomické krize v roce 2009, konstatují samotní zástupci značky DRFG.

Ta financování investičních projektů realizuje jednak z vlastních zdrojů, dále pomocí bankovních úvěrů a vlastních korporátních dluhopisů.

 

Autor: Michal Pecka 

Tomáš Výborný

Tomáš Výborný

Redaktor Ing. Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v kategoriích jako finance, podnikání a bydlení.