Zajímavosti o Bitcoinu, virtuální měně

Do světa kryptoměn chce v současné době proniknout každý druhý člověk, který chce zároveň na těžbě virtuální měny zbohatnout. I když se virtuální měna těží už nějaký ten pátek, v posledních letech se tímto způsobem zaznamenává obrovský boom. Pokud patříte k lidem, kteří také těží Bitcoiny či jinou kryptoměnu, pak se o kryptoměnovém světě chcete dozvědět první, poslední. Přinášíme vám několik zajímavostí o Bitcoinu, které vás možná překvapí, možná naopak nikoli. Je dobré vědět něco víc o světě, v němž se pohybujete nebo v němž se pohybovat chcete. 

Na úvod je třeba ještě říct, že Bitcoin je virtuální či také digitální měna, která vznikla už před deseti lety. Od té doby se rozšířila do celého světa. V současné době se řadí k nejvyhledávanějším způsobům pro investování a pro zhodnocení svých financí. Je to však investice jako každá jiná, tedy i u ní neustále kolísá její hodnota, jež je vázána na nabídku a poptávku, neodvíjí se od zemí a měn.  

Zajímavosti o Bitcoinu 

  • Věděli jste, že název této kryptoměny je odvoz od anglického slova “bit”, což je ve volném překladu “kousek” nebo také “nejmenší jednotka”. A pokud bychom měli přeložit slovo “coin”, to je v plném překladu “mince”.  
  • Věděli jste, že ještě donedávna se Bitcoin považoval za opravdu tu nejlepší investici, jelikož jeho hodnota neustále rostla? V nedávné době však hodnota této kryptoměny spadla, což zasáhlo celý svět.  
  • Věděli jste, že se vede hádka o to, kdo Bitcoin vymyslel? Podle všeho stojí za nápadem zakladatel kryptoměn Satoshi Nakamoto, ovšem to prý nikdy nebylo ověřeno. K autorství Bitcoinu se posléze přiznal podnikatel Craig Wright.  
  • Bitcoiny jsou často srovnávány s investicí do drahých kovů. U obou totiž je možné sledovat jejich dlouhodobý vývoj na trhu, stejně tak je možné u obou předpokládat, jestli bude hodnota klesat, stoupat nebo stagnovat.  

Autor: Radek Vávra

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.