Alternativní investice jsou dobrá volba. Do čeho konkrétního se investovat vyplatí?

I když Češi podnikají jedna radost, jen málokdo se rozhodne investovat. Řada podnikatelů se totiž svých peněz chce držet, nechce s nimi nakládat jakkoli riskantně. Ostatně risk by mnohým podnikatelům mohl přinést skutečně velké výdělky. Vezměme si například investování do alternativních investic, to je skutečně dobrá volba, respektive dobrý krok k tomu víc zbohatnout.  

Samozřejmě to, že jste úspěšným podnikatelem, ještě neznamená, že budete úspěšným investorem. Ale samozřejmě může se to stát, když budete vědět, do čeho konkrétního se vyplatí investovat.  

Kabelky Birkin 

Takzvané Birkinky jsou skutečně skvělou investicí. Mnozí lidé se domnívají, že investice do kabelek není dobrá, ale je to právě naopak. Vezměme si skutečně kabelky Hermés Birkin, které lze prodat v průměru i za více jak čtyři a půl milionu korun. Pořiďte si ji za čtvrt milionu a za pár let ji prodejte za x milionů korun – v tomto případě se čekat skutečně vyplácí.  

Cenné jsou zejména Birkinky, které jsou z krokodýlí kůže. To výrazně zvyšuje hodnotu těchto kabelek. Přece jen krokodýlí farmy už byly postaveny v některých částech světa zcela mimo zákon.  

Bitcoiny 

Kryptoměny budí ve světě investic velkou vlnu spekulací. Zatímco někteří jsou zásadně pro investici do Bitcoinů, jiní jsou velkými odpůrci. Důvodem jsou rychlé změny, respektive kolísání hodnot kryptoměn. Například v minulosti hodnota kryptoměn klesla o desítky tisíc korun, záhy se však hodnota opět zvedla, poté se opětovaně snížila.  

Nicméně pro investování do Bitcoinů je hned několik věcí. Zejména to, že je bitcoinová infrastruktura stále silnější, také se celá řada institucí orientuje na tuto kryptoměnu, dalším důvodem pro investování je postupná adaptace právního a daňového prostředí.  

Konkrétně se vyplatí investovat hlavně do Libry, což je nová kryptoměna, která vzrostla ve společnosti Facebook a která začne platit během příštího roku.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.