Alza.cz přijímá kryptoměny. Jaké jsou výhody tohoto kroku?

Přemýšlíte nad tím, že byste investovali své peníze do něčeho, co vám přinese zisk? Pokud ano, investujte do kryptoměn. O kryptoměnách jste jistě slyšeli. Jedná se o virtuální neboli elektronickou měnu, kterou si můžete těžit ze svého vlastního domova, a to legálně. Chce to však investovat do kvalitní technologie, která těžbu ustojí. Samozřejmě kryptoměny jsou stejné jako všechny ostatní investice. Nesou v sobě jisté riziko, se kterým musí investoři počítat. Ovšem ve světě investování se říká, že čím větší riziko, tím větší zisk, tak proč to nezkusit?

Pokud budete investovat do kryptoměn a bude se vám v tom dařit, můžete s nimi platit v internetových obchodech. Mnohé obchody začínají kryptoměnu, zejména bitcoiny, přijímat, což s sebou nese samozřejmě výhody a nevýhody.

Mezi e-shopy, které aktuálně přijímají kryptoměnu, patří i největší internetový obchodník Alza.cz.

Proč Aza.cz přijala kryptoměnu?

Alza.cz vidí nepatří do skupiny, která se domnívá, že těžba kryptoměn je jenom velká finanční bublina, která zanedlouho praskne. Alza.cz patří do skupiny, která věří v to, že kryptoměny jsou budoucími financemi, které se budou stále více zhodnocovat. Právě proto se pustila do obchodů s touto měnou.

K jejímu rozhodnutí přispělo zejména to, že platby pomocí kryptoměny jsou mnohem rychlejší. Platby jsou provedeny takřka okamžitě, jelikož se jedná o elektronickou měnu.

Jaké jsou nevýhody kryptoměny?

Samozřejmě každá strana má dvě strany. Existují i nevýhody, s nimiž je nutné se ztotožnit, než se pustíte do přijímání kryptoměn. Mezi nevýhody patří to, že neustále se mění transakční poplatky a také se musí odvádět daň při směně, která mnohdy nebývá zrovna malá.

Pustit se do přijímání kryptoměn je zatím hodně velký risk. Kryptoměny jsou u nás na vzestupu, v současné době je těží minimum z nás, navíc velká část nadšenců se v tomto světě ještě učí chodit. Otázkou tedy je, jestli i platbu kryptoměnami bude vůbec zájem.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.