Česká spořitelna bude nově vydávat státní dluhopisy

Investovat do dluhopisů, to se zdá být příjemnou investicí. Dluhopisy nejsou nijak nebezpečnou investicí, jen se tedy s dluhopisy pojí nízké zvýhodnění. Ve světě investic to není nic ojedinělého, obecně zde platí pravidlo, že čím bezpečnější investice, tím nižší zvýhodnění a tím pádem nižší zisky. A jelikož dluhopisy jsou skutečně bezpečnou investicí, nemůžeme očekávat, že se z nás stanou miliony. Zejména, pokud si koupíme státní dluhopisy, které mají zvýhodnění nula, nula, nic.  

Ovšem najdou se lidé, kteří si na státních dluhopisech chtějí zkusit, jak to ve světě investic funguje. A tak si kupují státní dluhopisy a učí se tím pádem za pochodu. Právě pro ty, kteří chtějí do dluhopisů investovat, máme dobrou zprávu – nově se dluhopisy Republiky vydávají i na pobočkách České spořitelny.  

Dluhopisy Republiky se v České spořitelně vydávají od prvního listopadu 

První listopad byl letos zlomový. V České spořitelně se totiž začaly nabízet dluhopisy Republiky. Poboček, v nichž lze dluhopisy pořídit, je dohromady 132. Po ohlášení této novinky se původní číslo poboček rozrostlo o 83, tudíž dnes je možné pořídit si dluhopis Republiky opravdu na 132 pobočkách zmiňované spořitelny.  

Podle posledních informací je o dluhopisy velký zájem. Lidé si státní dluhopisy pořizují zejména proto, že chtějí využít stabilní a dlouhodobé možnosti zhodnocení svých úspor.  

Upisovací období skončí před vánočními svátky 

Z dostupných informací víme, že upisovací období skončí těsně před vánočními svátky, tedy skončí 20.prosince. Do té doby budou nabízeny na pobočkách České spořitelny rovnou tři typy státních dluhopisů, a to státní dluhopisy reinvestiční, protiinflační a fixní.  

Všechny tři typy dluhopisů jsou splatné do šesti let od data emise, jejich výnos bude reinvestován jednou ročně, a to to stejné emise dluhopisů. Výnos fixního dluhopisu je stanoven na 1,25 procent, výnos protiinflačního dluhopisu je stanoven na 1,42 procent. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.