Ethereum do pozadí? Existují kryptoměny, které mají tendenci ho překonat 

Kryptoměny jsou stále považovány za velmi spekulativní investici a ne každý jim fandí. Najdou se však jedinci, kteří si s nimi hrají a kteří jim také věří. A Ethereum po loňském roce získalo na svou stranu velkou spoustu původních fanoušků tradičního Bitcoinu. Letošní rok však nahrává do karet trochu jiným kryptoměnám, než které jsou ve světě investic „profláknuté”. A dokonce se podle mnohých odborníků mohou stát těmi, jež zmiňované Ethereum překonají s lehkostí bytí

Polygon 

Jednou z těchto kryptoměn je takzvaný polygon, což je po Ethereu jeden z nejpřijatelnějších blockchainů. Byl navržen tak, aby podporoval škálování zmiňované a známé kryptoměny, zároveň aby přiváděl nové uživatele a nabízel jim podobné aktivity, jen s nižšími transakčními poplatky. Pyšní se především tím, že dokáže zprostředkovat levné a rychlé transakce, což značně pohání jeho růst. 

Ovšem nejen to stojí za jeho vysokým růstem. Pakliže dojde k jeho růstu a značnému zvětšení, může se stát dokonce naprosto nezávislým ekosystémem v tomto světě, což je pro řadu investorů víc než zajímavé. 

Solana 

Solana je další kryptoměnou, která má letos nakročeno k tomu, aby Ethereum do jisté míry upozadila. Jedná se o decentralizovanou výpočetní platformu, která nabízí oproti zmiňované kryptoměně opravdu zajímavá technologická vylepšení. A není tajemstvím, že právě o technologiích to nyní je, že ano.  

Blockchainu se umožňuje pracovat rychleji, a to hlavně díky poměrně efektivnímu řízení rychlostí a objemu transakcí. A tím se ostatně dostáváme k důvodu, proč i Solana je žhavým kandidátem na soka zmiňovaného Etherea. 

Cardano 

A náš seznam uzavřeme kryptoměnou zvanou Cardano, která dokáže ověřovat transakce bez vysokých nákladů na energie. Jedná se o nejekologičtější variantu blockchainu a to ostatně investorům stačí k tomu, aby do této kryptoměny investovali především.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.