Jaký mobilní startup získal 300 milionů na investicích?

Ve světě investicí je aktuálně poměrně živo. V poslední době se setkáváme hlavně s takovými investicemi, do nichž se pouští řada občanů, a to proto, že jsou poměrně výhodné. Mezi novinkami jsou tedy stále informace o tom, jak si vede zlato, ropa nebo třeba umění, do něhož se v poslední době taky poměrně investuje. Do čeho však investují společnosti?

Každá společnost, pokud chce zvýhodnit peníze podniku, tak investuje. Většinou investuje například od startupů, protože právě startupy mohou být příznivou budoucností pro ně jako společnost. Není se čemu divit, když se tedy řada startupů dočkává poměrně vysokých částek, které jsou do nich vráženy. Dokonce úspěchy sklízejí i to, o nichž se myslelo, že nemůžou nikoho zaujmout.

To se přesně povídalo i o novém mobilním startupu, který pochází z dílny původního tvůrce Androidu. Jedná se o startup Essential.

Jaká byla investice?

Do této inovace, do tohoto startupu bylo v nedávné době investování více jak tři sta miliard dolarů. O tuto částku se postarali hlavně velcí čínští podnikatelé, mezi něž se řadí hlavně Tencet. I jiné poměrně úspěšné startupy se do investice zapojily. Mezi nimi byl i dnes velice populární a prosperující Amazon. Dokonce má zde i svůj vlastní investiční fond.

Pokud by vás zajímalo, co to vlastně Essential je, tak je to nový smartphone, tedy chytrý telefon, který se roku 2005 odprodal Googlu a dodnes o něm nebylo ani slyšet. Dnes se však na povrch dostávají různé fotografie, které konečně pojednávají o tom, jak by tento chytrý telefon mohl vlastně vypadat. Prý dokonce splní i původní plán, který se týkal data výroby. Za splnění cíle můžou právě zmiňované investice.

Jaký by měl telefon být?

Informace o telefonu zatím nejsou úplně známé. Je to opět plné tajemství, jako právě například u iPhonů, kde se také nikdy dopředu neví zrovna dvakrát informací, které by nám mohly tuto novinku na trhu trochu přiblížit.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.