Průvodce méně známými půjčkami na finančním trhu

Ať už jste přišli o práci nebo je jen týden do výplaty moc dlouhý, vyplatí se mrknout na finanční trh, kde se nyní nachází tolik druhů půjček, které se snad v minulosti na finančním trhu nenacházely. Pokud jste již hledali půjčku vhodnou pro vás, určitě vás množství nabízených půjček až překvapilo. K nejvíce oblíbeným a taktéž nejvíce využívaným půjčkám patří rozhodně online půjčky, které je možné vyřídit si z pohodlí domova. Znamená to, že nemusíte nikam chodit ani nikam volat, zkrátka jen vyplníte formulář či žádost a máte to. Online půjčky ale nejsou zdaleka jediné oblíbené na trhu, jsou však nejznámější.

Mezi oblíbenými najdeme také rychlé půjčky, které slibují peníze připsat na účet do několika málo minut od schválení úvěru. Ale také najdeme na finančním trhu i méně známé půjčky, které jsou vhodné hlavně pro ty, kteří nemají velké příjmy nebo kteří jsou třeba nezaměstnaní. Jaké půjčky to jsou?

Půjčky bez doložení příjmů

Pokud si myslíte, že by vám půjčku nedali, protože nemáte zrovna pravidelné nebo vysoké příjmy, zkuste požádat o půjčku bez doložení příjmu. V rámci těchto půjček si poskytovatelé nezjišťují, jak vysoké vaše příjmy jsou. To samozřejmě znamená, že jste pro něj jakýmsi rizikem, proto vám pravděpodobně naúčtují trochu vyšší úroky. To vám však nevadí, jste rádi, že půjčku někdo poskytl a vám tak zachránil dotyčný poskytovatel krk.

SMS půjčky

Jestliže je týden do výplaty moc dlouhý, je možné zažádat o půjčku jen prostřednictvím obyčejné SMS. SMS půjčky jsou dnes čím dál oblíbenější, nedávno však byly velkou neznámou a lidé k nim měli spíše respekt. V rámci těchto půjček si nepůjčíte miliony ani statisíce, většinou jde o několikatisícové půjčky, které jsou opravdu ideální hlavně pro týden před výplatou.

Půjčky bez registru

Ani vaše minulost nemusí zajímat každého poskytovatele půjček. Půjčky bez registru také existují, opět jsou však opředeny trochu vyššími úroky.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.