Rok 2020 jako rok odvážných investorů

Zajímáte se o svět investic? Pak jistě víte, že letošní rok investorům zrovna dvakrát nepřeje. Podle statistik, analýz a také dohadů lze konstatovat, že letos dojde k výraznému zpomalení ekonomiky, což by se mohlo projevit právě ve světě investic. Pokud se přece jen chcete stát investory, pak se rázem zařadíte k těm odvážným investorům, kteří se ničeho nebojí. Vždyť letošní rok je označován jako rok odvážných investorů.  

Kvůli zpomalení ekonomiky má dojít ke spadnutí hodnoty mnoha investic. Samozřejmě může se stát, že se odhady nenaplní a že svět ekonomiky bude zcela stejný jako vloni nebo předloni, je zde však jistá pravděpodobnost toho, že letošní rok bude krapet jiný.  

Atraktivita vzrostla hlavně zhodnocováním peněz soukromými půjčkami 

Jak jsme zmínili, letošní rok bude rokem odvážných investorů, kteří se nebojí. V souvislosti s tím si pojďme zmínit, jaké investice stojí za zvážení, i když by došlo ke zpomalení ekonomiky nebo k výrazným změnám na investičním trhu. Zmínit musíme především zlato, které je odolné vůči inflaci, což pravděpodobně víte. Podle posledních statistik však výrazně vzrostla atraktivita i u zhodnocování peněz soukromými půjčkami. Úrokové sazby jsou totiž na velice sympatické úrovni.  

Kryptoměny letos ano nebo ne? 

Kupodivu letošní rok, i když tedy má být po stránce investic velice riskantní, přeje také kryptoměnám. Ne všechny kryptoměny mají být výhodné, ale najdou se takové, kterým trh bude doslova přát. V případě investování do kryptoměn však pamatujte na to, že jejich hodnota kolísá dnes a denně. Nenechte se tedy zastrašit jejich možným úpadkem, zanedlouho zase budou na svém vrcholu.  

Zlato je jistota 

A jak již bylo zmíněno, jistotou pro letošní rok je bezesporu zlato, které je odolné vůči inflaci, a tak s ním nezamává prakticky žádná změna ekonomiky nebo investičního trhu. Samozřejmě i v tomto případě může dojít ke kolísání hodnoty, ale tak tomu je u všech investic. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.