DRFG Real Estate míří k velkým hráčům na realitním trhu

„Od založení firmy DRFG Real Estate jsme se posunuli o pořádný kus vpřed.“ Uvádí Patrik Tuza, který je zodpovědný za tvorbu a správu portfolia investičních výnosových nemovitostí v investiční skupině DRFG, vlastněné Davidem Rusňákem. Zde zúročuje své dlouholeté zkušenosti z oblasti architektury, projektování a developmentu z renomované brněnské firmy A PLUS, kterou současně aktivně řídí. „Pro DRFG Real Estate je to přínosem především při vyhledávání nových příležitostí a správě a rekonstrukcí nemovitostí,“ dodává Tuza.

 

Vysokou sumu investovali do softwarové základny BIM – Building Information Modeling, jež leze považovat za technologický skok v projektování a správě budov. Tento software funguje ve 3D prostředí a tím se stává přelomovým. Přirovnat jej můžeme k přechodu z kreslení na papír do systému CAD.

 

„Všichni, kdo nechtějí řešit pouze malé projekty, musí tuto technologickou laťku přeskočit,“ uvádí Patrik Tuza.

 

Unikátnost BIM spočívá také ve vnitřní propojenosti, kdy všechny profese mohou zasahovat do jednoho modelu současně. „Jakýkoliv zásah jednoho člověka se automaticky propíše do všech dalších technologií a všichni kolegové tuto změnu okamžitě vidí. Software pak na závěr vyexportuje kompletní soupis techniky,“ dodává Tuza.

 

Tuto moderní technologii využili již v konkrétním projektu, který je součástí portfolia DRFG Real Estate, při rekonstrukci a dostavbě pražského areálu ProStorage. DRFG Real Estete se zajímá o průmyslově-technologický development, office parky, tedy velké hráče na českém realitním trhu, a proto potřebuje poskytovat služby na té nejvyšší úrovni.

 

Do svého portfolia získali čtyři domy na hlavní pěší třídě v Českých Budějovicích, v ulici Lannova. Důležitou roli hraje nejen lokalita, ale také objekty, které z hlediska investora vykazují velmi dobrá čísla. A to tyto budovy díky renomovaným nájemcům splňují.

 

Investiční skupina DRFG není žádný nováček

DRFG investuje do řady odvětví od nemovitostí, energetiky, zdravotnictví až po telekomunikace, ale jedno je jisté, je to v oborech, kterým tato investiční skupina dobře rozumí. David Rusňák jako vlastník investiční skupiny DRFG obsadil do vedení každé divize schopné lidi, kteří rozumí svému oboru, kde mají dlouholeté zkušenosti a mohou tak nabídnout i drobným investorům příklad, který je hodný následovat. Tvoří tak i stabilní zázemí pro DRFG dluhopisy.

 

Více informací o DRFG a Davidu Rusňákovi zde: www.investnews.cz/tag/david-rusnak/

Tomáš Výborný

Tomáš Výborný

Redaktor Ing. Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v kategoriích jako finance, podnikání a bydlení.