Nakupovat zlaté cihličky se vyplatí

Máte odložené nějaké peníze stranou, které chcete investovat? Nemusíte je nutně vkládat na spořící účty, kde se nedočkáte velkého zvýhodnění. Investovat naspořené finance lze i výhodněji. Samozřejmě můžete zariskovat a můžete peníze investovat třeba do akcií nebo nemovitostí, ale také to lze udělat trochu bezpečněji. Můžete například investovat do zlata, což lze ostatně několika způsoby.  

V současné době je zlato poměrně populární. Důvodem toho je to, že je naprosto odolné vůči inflaci, a tak si může ekonomika dělat doslova psí kusy a zlato zůstane stejně výhodnou investicí jako kdysi.  

Kromě toho je možné do zlata investovat několika způsoby. Buď si samozřejmě můžete kupovat zlaté úlomky, nebo si lze koupit zlaté cihličky. Doporučujeme právě zlaté cihličky.  

Proč nakupovat zlaté cihličky? 

Možná se ptáte, proč doporučujeme právě nákup zlatých cihliček, když tvrdíme, že existuje mnoho způsobů, jak investovat do zlata či jak nakupovat zlato. Zlaté cihličky doporučujeme především proto, že se jedná o dlouhodobou investici, která přečká i vzpamatovávající se ekonomiku. Kromě toho mají zlaté cihličky skvělou povahu, jak jsme zmínili. Odolávají inflaci. Je to také naprosto perfektní investice pro nováčky.  

Jak začít nakupovat zlaté cihličky 

Pokud jste se rozhodli nakupovat zlaté cihličky, měli byste si vybrat váhu, kterou budete nakupovat. Obecně platí, že čím vyšší váhu budete nakupovat, tím vyšší bude pak cena zlata a i samozřejmě samotné investice.  

Při nakupování a následném prodeji se vždycky informujte o aktuální tržní ceně zlata. Je dobré si ji poté prověřit u kvalitního zdroje nebo klidně i u několika zdrojů. Pokud se tedy rozhodnete nakupovat zlato, doporučujeme nakupovat zlato za cenu, která se co nejvíce blíží tržní ceně. Navýšení by nemělo překročit jedno procento.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.