Rusňákova lékárenská síť Na zdraví se rozrůstá

Investiční skupina Davida Rusňáka se pustila do prosperujícího lékárenského odvětví a rozšířila tak své investiční portfolio. Díky tomu nyní působí v pěti investičních oblastech, těmi jsou nemovitosti, energetika, finance, telekomunikace a nyní nově i zdravotnictví. DRFG není žádným neřízeným letadlem, naopak se jí velmi daří a neustále se rozrůstá.

Pro vstup na lékárenský trh v České republice bylo klíčové získat správného investičního partnera a počkat si na vhodnou příležitost. Obě tyto podmínky se DRFG podařily splnit. S nástupem Rudolfa Matějky, který má dvacetileté zkušenosti v segmentu lékáren a sám založil společnost vytvářející software pro lékárny Mediox, již nebylo na co čekat.

Za rok působení se lékárny rozrostly

Skupina DRFG v současné době vlastní 15 lékáren po celé České republice. Do konce roku je v plánu tento počet navýšit až na 25. David Rusňák i jeho skupina si přejí, aby byla lékárenská síť trojkou na trhu. Podle diskuzí a recenzí tomu již mnoho nechybí. V celém procesu odkupu lékárny závisí na vhodném prostoru, časové náročnosti a připravenosti prodávajícího.

Podle diskuze s Rudolfem Matějkou je cílem situovat lékárny především na samoobslužný prodej a mít k dispozici velkou prodejní plochu. Důležitá je také kvalitní lokalita, avšak není podmínkou, aby prostory lékárny byly umístěny ve velkých nákupních centrech. Vhodným příkladem je lékárna ve Faustově domě v Praze, která je umístěna v areálu nemocnice.

Řetězec lékáren Na zdraví se plánuje od konkurence odlišit hlavně důrazem na samoléčbu, prevenci a nabízené konzultace či semináře. Cílem skupiny DRFG je lépe se poznat s pacienty, otevřeně s nimi komunikovat a pečovat o ně kvalitně a dlouhodobě.

V portfoliu skupiny se kromě lékárenství stále drží na předním místě investování do nemovitostí, telekomunikací a energetiky. Nemovitostní fond, který DRFG spravuje, nabízí roční výnos 4,5 %. Kvůli kvalitnímu investičnímu trhu nemusíte sedat do letadla a cestovat do zámoří. Investujte zde v České republice, bezpečně a konzervativně.

Více informací o DRFG a Davidu Rusňákovi zde: https://www.investnews.cz/tag/david-rusnak/

Tomáš Výborný

Tomáš Výborný

Redaktor Ing. Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v kategoriích jako finance, podnikání a bydlení.