Směnárna Coinbase roste a míří na burzu

I když nesledujete dětí na kryptoměnovém trhu, stejně jste mohli zaregistrovat nárůst hodnoty Bitcoinu a dalších kryptoměn. Investoři, kteří neváhali a nakoupili virtuální měny ve velkém, nyní mají žně. I když se hodnota mnoha kryptoměn výrazně propadla před pár týdny, stále lze mluvit o velmi výnosné investici, která ještě může překvapit. Jestli kladně nebo záporně, to už je otázkou spekulací. V každém případě na tom vydělali nejen investoři, ale také kryptoměnová směnárna Coinbase, která vyrostla na více jak miliardu dolarů. A díky tomuto úspěchu se rozhodla zamířit na burzu.  

Největší úspěch od roku 2012 

Se společností Coinbase se můžete setkat už od roku 2012. Jejím cílem bylo umožnit lidem nejen nakupovat a prodávat danou měnu, ale také ji držet. Díky enormnímu nárůstu kryptoměny došlo ke zvýšení zisků směnárny, což byl klíčový krok k tomu, aby se vstoupilo na burzu. Kryptoměnová směnárna se rozhodla vstoupit na newyorský Nasdaq.  

I když ještě není známý přesný termín vstupu na jednu z nejoblíbenějších a nejlepších burz, očekává se, že firma vsadí na přímou veřejnou nabídku. Půjde tak ve stopách společnosti Spotify, která šla před lety téže směrem.  

Hodnota směnárny má přesahovat sto miliard dolarů 

Díky úspěchu jednotlivých kryptoměn má nyní směnárna hodnotu podle všeho kolem sto miliard dolarů. Jedná se o největší milník v celé její historii. S rozhodnutím vstoupit na burzu však může tento historický milník brzy překonat. Načasování je totiž naprosto vynikající, vezmeme-li v potaz oblíbenost a aktuální vysokou popularitu kryptoměn.  

Zajímavé jistě budou i letošní zisky společnosti, které díky bitcoinovým lednovým maximům budou velmi potěšující, alespoň pro samu společnost, jež se v minulosti podobným ziskům netěšila. Zatím se raduje z přibývajícího počtu uživatelů. Zatímco někteří vidí v kryptoměnách budoucnost, jiní jen vidinu rychlého zbohatnutí. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.