Veteráni jsou skvělou investicí. Už to vědí i Češi

Ptáte se, do čeho Češi nejvíce investují? Už dávno neplatí, že Češi nejsou v investicích a v investování obecně zběhlí, už nějakou dobu platí, že se Češi o svět investování zajímají a pravidelně své úspory investují, aby došlo k jejich zvýhodnění. Nabízí se proto otázka, do čeho Češi aktuálně investují nejvíce? Láká je investovat do nemovitostí nebo se drží při zemi a sází na osvědčené dluhopisy, které jim však nepřinesou velké zisky?  

Pro odpověď nemusíte chodit daleko. Víme, do čeho Češi s oblibou investují. Investují do veteránů čili do historických vozidel, u kterých platí, že čím starší, tím lepší.  

Veteránem se vozidlo stává ve chvíli, kdy oslaví třicáté narozeniny. To je obecná definice. Jenže pravdou je, že ne všichni veteráni jsou dobrou investicí. Ne u všech se bude hodnota zvyšovat plynoucími léty. Pokud chcete také investovat do veteránů jako většina Čechů, investujte do takových, které pochází třeba z dílny značky Ferrari.  

Proč lidé investují právě do veteránů? 

Ptáte se, proč se investuje právě do veteránů? Proč se neupřednostňuje třeba investice do drahého kamení, do kovů nebo do nemovitostí? Do veteránů se investuje většinou ze dvou důvodů, a sice z čisté lásky k historickým vozidlům nebo z důvodu zvyšující se ceny. Veteráni mají opravdu velký potenciál a jejich hodnota opravdu roste každým dnem, kdy jsou ve skvělém a pojízdném stavu.  

Navíc čeští investoři už mají doslova po krk toho, jak si nemohou svých investic užít. Dluhopisy, cenné papíry i zlato mají v trezoru, nemohou s nimi trávit čas, jen se jich mohou dotknout a čekat. U veteránů je to jiné – veteráni jsou investice, kterou si člověk může plně vychutnat.  

Budete taky investovat do veteránů? 

Nabízí se otázka, jestli se rozhodnete také investovat do veteránů. Nyní už víte důvody, proč se do nich opravdu vyplatí investovat, tak neváhejte a do toho. Investice nebudete litovat, hlavně po letech vám suma za prodaného veterána zlepší zbytek života. 

Autor: Radek Vávra

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.