Bezos investuje do předškoláků a rodin bez domova. Zřídil fond

Kdo je dnes tím nejbohatším člověkem světa? No přece JeffBezos, který je zakladatelem amerického giganta Amazon. Na pozici nejbohatšího člověka světa se dostal vloni během Černého pátku, tedy takzvaného Black Friday, kdy se jeho majetek zvýšil o enormní částku. V současné době jeho majetek je ve výši skoro 163 miliard dolarů, což je v přepočtu na české koruny zhruba tři a půl bilionu korun. Jeho jmění je tedy daleko za hranicí toho, co člověk běžně potřebuje ke svému životu. Proto se JeffBezos společně se svou manželkou rozhodl, že udělá dobrou věc, a sice založil fond, který má pomáhat nejen dětem v předškolním věku, ale také rodinám bez domova.

Do fondu vložil z počátku dvě miliardy dolarů, které se postupně budou rozdělovat do dvou okruhů, a sice dětem v předškolním věku a neziskovým organizacím, jejichž cíl je pomáhat rodinám bez domova.

Charitativní projekt je označenDay 1 a ihned po spuštění o něm sám Bezos informoval na svém Twitteru.

Když peníze poputují dětem v předškolním věku

Jednou oblastí, kterou má fond podporovat, jsou děti v předškolním věku. Peníze se mají konkrétně vkládat do školek, které nejsou v příliš dobré kondici. Má být navíc spuštěna zcela nová síť špičkových školek, které budou bezplatné a které budou založeny ve čtvrtích, v nichž chudoba chodí od domu k domu.

Když peníze poputují neziskovým organizacím

Druhou oblastí, kterou má fond podporovat, jsou neziskové organizace, jejichž cílem je pomáhat rodinám bez domova. Peníze by měly zaštiťovat organizace, které se už dlouhá léta snaží o to, aby rodiny bez domova měli co jíst, kde spát a co pít. Peníze by měly putovat zejména na zajištění jídla, budou sloužit k budování nových domovů pro rodiny, které bohužel domov dlouhá léta nemají. Zajistí se střecha i rodinám, které jsou mladé a které se vyskytly v nouzi.

JeffBezos se však už v minulosti zapsal do podvědomí lidí jako dobroděj. V minulosti investoval za svou firmu Amazon do přístřešků, které se stavěly pro bezdomovce.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.