Investujte do nejdražších hodinek světa

Jste rozhodnutí do něčeho investovat? Co třeba investovat do něčeho, co můžete klidně i nosit a čím se můžete chlubit? Doporučujeme investovat zejména do hodinek, jelikož se jedná o nadčasové módní doplňky, které budete nosit neustále u sebe a ne které si budete dávat pozor. V současné době jsou hodinky opravdu něco nepostradatelného, lidé však investují hlavně do takových hodinek, které se zanedlouho rozbijí. Navít takové bižu hodinky rozhodně nenabývají na své ceně, zatímco jedny z nejdražších hodinek na světě jsou ty, kterým roste hodnota. Proč do nich tedy neinvestovat? 

Člověk dnes může investovat do naprosto všeho. Otázkou je, jestli ví, do čeho se investovat vyplatí. V současné době drtivá většina lidí investuje do umění nebo do zlata, ale co třeba investovat do hodinek, které se řadí mezi nejdražší hodinky na světě? Seznamme se s těmi nejdražšími a prozraďme si, jaký je jejich příběh.  

Hublot, Big Bang Geneve 

Hodinky s příběhem, to je to, co lidé milují. Jistý příběh mají i takzvané věčné diamanty, což je označení hodinek Hublot, Big bang Geneve. Jedná se o hodinky, které jsou jedinečně všední, přesto nevšední. Strojek hodinek je uložen v těle z bílého zlata, společnost mu dělá skoro dvanáct set diamantů, které mají minimálně tři karáty. Na vzniku těchto hodinek se podílelo neuvěřitelných sedmnáct odborníků, kteří stvořily hodinky, jež dnes stojí skoro sto třiceti milionů korun.  

 Louis Moinet, Meteoris 

Hodinky, které koupíte v přepočtu za nějakých sto deset milionů korun, nesou přezdívku náramkový vesmír. Je takto označována kolekce Meteoris od Louise Moineta, která je považován za otce chronografu. Hodinky jsou plné vzácných materiálů, na hodinkách se opravdu nachází drahokamy pocházející z vesmíru. Například hodinky Tourbillon Mars obsahují skoro dvě stě milionů let starého marsovského fragmentu, který dopal na zemi v podobě meteoritu. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.