Jak bydlí nejbohatší v Česku?

Konec roku se vždycky nese ve znamení jakési rekapitulace nebo bilancování. Lidé i firmy se dívají za uplynulým rokem a hodnotí sebe a své výkony. A není na tom nic špatného. Děje se to ostatně i ve světě nemovitostí, kde se nedávno otočili za tím, jak bydlí ti nejbohatší Češi. Co nesmí chybět na takzvané Zlaté adrese? A co je součástí těch nejluxusnějších bytových jednotek, případně co je spojuje? 

Hlavní je lokalita 

Ti nejbohatší Češi bydlí na místě v krásné lokalitě. Prakticky ty nejdražší nemovitosti právě exkluzivní lokalita spojuje. Ale nelze říct jednu, která by se hodnotila jako prémiová. Skvělých je totiž vícero. Zatímco někdo považuje za zmiňovanou Zlatou adresu ulici na Starém Městě, jiný zase v Karlíně nebo Libni, což jsou čtvrti těšící se z obrovského rozkvětu v posledních letech. 

Hlavně, ať je to velké 

Kromě lokality vždycky rozhoduje velikost kupované nemovitosti. Nejčastěji se požadavky bohatých pohybují kolem sto metrů čtverečních a více. Prakticky žádný bohatý nebude bydlet v menším příbytku, ale samozřejmě se najdou výjimky, jak vypovídají exkluzivní realitní kanceláře. Velikost a lokalita jsou faktory, které na sebe mají vliv. A když lokalita sedí, ale velikostně se nemovitost pohybuje pod sto metry čtverečními, holt se nedá nic dělat. 

Nejčastějšími dispozicemi je však 4+kk. Svým rozmístěním se musí jednat o opravdu velké byty, které mají být většinou vzdušný obývací pokoj, ideálně propojený s kuchyňským koutem. Toto má být naprosté centrum nemovitosti. Na počtu pokojů pak tolik nesejde, stejně tak na jejich velikosti. 

Poschodí jako bonus 

V posledních letech zájem u bohatých jedinců vzrostl o nemovitosti, které mají vlastní poschodí. V tom se ostatně požadavky bohatých lidí liší od požadavků nižší střední třídy, pokud bychom to měli až takto nazvat. Většina bohatých touží po nemovitosti, která jim nepřijde jako jeden byt, ale rovnou jako patrový rodinný domek. Dbají také na obrovské terasy ideálně s nádhernými výhledy. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.