Jaká firma upsala dluhopisy Bulharsku?

Ve světě dluhopisů se toho neustále tolik děje! Vždyť je to svět investování, proto se možná ani nemusíme divit. V současné době se do světa investování pouští skutečně každý z nás a není se čemu divit, je to možnost, jak můžeme znásobit své finance, jak můžeme konečně znásobit své úspory. Pokud jste nejistí a tohoto poměrně riskantního světa se pojíte, měli byste investovat právě do dluhopisů – je jich na trhu víc než dost a jsou to jedny z nejbezpečnějších investic vůbec. Pokud se chcete zatím o tento svět zajímat, máme pro vás jednu zprávu!

Neustále se obchoduje s dluhopisy, neustále se kdejaká firma upisuje ostatním, protože zkrátka o peníze je stále nouze a peníze by se měly stále točit. Pojďme si nyní říct o firmě, která upsala své dluhopisy v Bulharsku. Není to obchod, který by byl v řádech pár tisíc, ale opět je to obchod, v němž se obchoduje s miliardami.

Jaká česká firma upsala své dluhopisy do Bulharska?

Jedná se kupodivu o českou firmu, která své dluhopisy upsala do Bulharska. Tou firmou je poměrně známá firma Energo-Pro, která upsala dluhopisy ve výši 130 milionů eur, což je zhruba tři a půl miliardy korun. K těmto obchodům došlo na burze v Sofii a jednalo se o největší korporátní emisi dluhopisů, která byla umístěna na bulhraském trhu. To jsou slova výkonného ředitele této české firmy.

Podle všeho by měly tyto dluhopisy vynést investorům více jak tři a půl procenta ročně.

Na co se peníze použijí?

Firma se rozhodla peníze z dluhopisů použít na rozvoj distribuční sítě právě v Bulharsku, tedy v zemi, kde k tomuto prodeji došlo. Samozřejmě na tento rozvoj se nebude investovat všechno, ale jenom část, kdy se zbylá část investuje do energetických aktiv v Bulharsku, v Turecku, v Gruzii i v Rumunsku. Opět tak dojde k rozšíření vodních elektráren.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.