Co doporučuje Warren Buffett?

Dnes se mnoho lidí žene do světa investování a není se čemu divit, vždyť je to možnost, jak se může lehce přijít k penězům, ke zvýhodnění svých úspor. Pokud se ve světě investic zatím dvakrát neorientujete, možná byste měli nejdříve sáhnout po investování bezpečnějším – měli byste investovat do dluhopisů nebo do podílových fondů. Jestliže byste rovnou chtěli investovat do něčeho, co má budoucnost, začněte kryptoměnou. Pokud si však nejdříve chcete nechat poradit, nechte si poradit od nejlepšího investora, kterého současný svět zná – od Warrena Buffetta.

Warren Buffett se dneska bezpochyby řadí k těm nejlepším investorům, jaké známe. Je to taky ten nejznámější investor, a to hlavně proto, že je mezi pětkou nejbohatších lidí světa.

Právě tento člověk napsal mnoho zajímavých knih, které by si měli přečíst hlavně ti, kteří se do světa investování ženou. Pokud patříte i vy mezi ně, přinášíme vám radu či doporučení, co aktuálně tento investor doporučuje, abyste nemuseli číst hned celou knihu.

Buffett nabádá k investici do dluhopisů

V současné době je tento investor přesvědčen, že by se mělo investovat do izraelských dluhopisů. Pokud chcete tedy začít bezpečnějšími investicemi, měli byste skutečně investovat do dluhopisů – a proč tedy ne do těch izraelských?

Na kapitálovém trhu se dneska vyskytuje mnoho dluhopisů, které stojí za risk, ovšem pojďme si říct, proč doporučuje nejznámější investor investování právě do izraelských dluhopisů.

Izrael jako země, která má potenciál

Podle něj se totiž v této zemi rodí skutečně inteligentní lidé, kteří zakládají společnosti, jež mají potenciál. Díky koupi dluhopisů vám bude dopřán skutečně skvělý úrok, který vám jen tak nějaká firma nenabídne. Izraelské dluhopisy jsou dlouhodobě poměrně prodávané, tudíž možná na tom, že se zde rodí inteligentní lidé, něco bude.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.