Končí další česká kryptoměnová burza

Kryptoměny vloni byly jeden velký boom. I když je to virtuální měna, která existuje už dlouhá léta, vloni jako kdyby podruhé ožily. Lidé je začaly těžit, začaly si kupovat všechno potřebné k těžbě kryptoměn a najednou se začaly i byty či domy prodávat právě za kryptoměny. Tato virtuální měna byla tak úspěšná, až to rozum lidí nepobíral. Ovšem analytici byly trochu skeptičtí. Domnívali se, že se jedná jen o jednu velkou bublinu na trhu. I když tehdy tomu nikdo nevěřil, dnes je jasné, že to tak skutečně bylo. Bublina nedávno praskla a kryptoměny začaly padat se svou hodnotou dolů a dolů. A najednou začala končit jedna kryptoměnová burza za druhou, mezi nimi je i česká kryptoměnová burza NakamotoX. 

Na trhu s kryptoměnami se rapidně ochladilo. Ostatně je to jen jedna velká investice a každá investice má své silné a své slabé stránky, někdy se jí nedaří, jindy zase ano. Nyní se kryptoměnový trh potýká s opravdu velkým ochlazením, které má už další oběť. A tou obětí je zmiňovaná česká kryptoměnová burza, kterou můžete znát pod názvem NakamotoX. 

Firma končí po necelém roce provozu 

Stejně rychle, jako se česká kryptoměnová burza dostala do světa kryptoměn, tak v něm také končí. Končí konkrétně po necelém roce provozu, byla podle dostupných informací odstraněna z britského obchodního rejstříku. Manažer české kryptoměnové burzy však dodal, že samotná burza zatím ještě definitivně neumřela, jelikož stále jsou na ní lidé s aktivními účty.  

Smrtící byl propad hodnoty kryptoměn 

Podle manažera české kryptoměnové burzy za vším stojí propad hodnoty kryptoměn. Prvotní investice, která se měla vrátit do čtyř měsíců, se díky propadu kryptoměny nevrátila, a tak se burza nemohla vyhrabat z červených čísel.  

Jak však bylo naznačeno, nejedná se o první českou burzu v kryptoměnovém světě. V insolvenci skončil například i start-up Cryptelo. Problémy však nyní má i celá řada globálních hráčů.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.