Nejvyužívanější fotobanky slibující nejvyšší zisky a přivýdělky

Přivydělat si díky svým vlastním fotografiím, to je sen každého člověka. Neustále se nachází více a více těch, kteří fotí pro radost a svou radost chtějí posléze zpeněžit. Chodit fotit oslavy a další podobné akce, to je sice krásné, ale je to trochu náročnější forma přivýdělku. Přece jen prodat své fotky ve fotobankách, to je daleko lepší. I když si mnozí lidé myslí, že se jedná o rychlý přivýdělek, nemusí to být tak. Lidé si musí uvědomit, že ne vždycky se tisíce naskládají hned, někdy to pěknou chvilku trvá.  

Někteří lidé si myslí, že vydělávání ve fotobankách je nelegální, ale není to tak. Jediným problémem je, že si tyto přivýdělky musíte posléze sami zdanit, pouze tak nebudete mít problémy. Se zdaněním vám pomůže účetní, ale většinou se přivýdělky přiznávají v daňovém přiznání, případně v čestném prohlášení.  

Pokud si chcete přivydělat ve fotobankách, ptáte se, jaké fotobanky jsou nejvyužívanější a jaké slibují nejvyšší zisky. Máme pro vás několik tipů.  

123RF 

Jednou z velmi populárních fotobank je také mikro fotobanka 123RF, která je známá tím, že komise je třicet až šedesát procent v závislosti na kreditu profilu. Komise se odvíjí od kvality vašich fotografií a také od prodeje. Čisté výdělky z jedné fotografie se tak mohou pohybovat kolem půl dolaru. 123RF je oblíbená zejména mezi českými uživateli, platí zde, že profil musí být schválen, a to po nahrání deseti fotografií. 

Dreamstime 

Velmi oblíbenou fotobankou je také mikro fotobanka Dreamstime, kde není nutné, aby byl váš profil schválen. Můžete automaticky hned přidávat své fotografie, a to v požadované kvalitě a samozřejmě v požadované velikosti. Tato fotobanka nabízí velmi zajímavý program, z komise dostáváte až šedesát procent, což je skvělé.   

U této fotobanky jsou velmi vysoké výdělky, můžete získat až několik desítek dolarů za jednu jedinou fotografii, případně za jedno stažení fotografie. To je však v případě exkluzivního uživatele. Pokud jím nejste, komise činí pětadvacet procent.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.