Kryptoměny, kterým se daří nejvíce. Není to jen o Bitcoinu

Za poslední rok akciový trh zaznamenal zvýšený zájem nejen o akciové tituly, ale především o kryptoměny. Virtuální měny jsou mezi námi už nějaký ten pátek, ovšem pozornost se na ně upnula hlavně poté, co do nich investoval sám Elon Musk. Když v ně věří génius dnešní doby, tak na nich něco asi je! Říkají si mnozí. Většina svou pozornost upnula především na Bitcoin, který dokázal investici rovnající se deseti tisícům dolarů zhodnotit na milion dolarů. A není sám.  

I když se Bitcoin těší té největší pozornosti ze všech kryptoměn, není to jediná rybka v celém moři. Roste sice velmi strmě a láme rekordy už od loňských Vánoc, na druhou stranu jsou vedle něj i další virtuální měny, které se radují z podobného úspěchu.  

Dogecoin 

Jednou z nich je například Dogecoin. Pokud bychom měli sestavit pomyslný žebříček vítězů ve světě kryptoměn, pak se tato virtuální měna, která byla původně vtipem a meme, umístí na druhém místě a získá zasloužené stříbro. Za posledních pět let totiž také dokázala z původní investice rovnající se deseti tisícům dolarů udělat investici rovnající se milionu dolarů.  

V tomto případě mají na takovém zhodnocení podíl retailoví investoři, kteří tráví hodně času na sociálních sítích. Kromě Elona Muska na zhodnocení kryptoměny mají podíl i další celebrity. Jestli by se podobného úspěchu dočkal i bez nich, toje jen otázkou spekulací.  

Ethereum 

Rozhodně bychom neměli zapomenout na Ethereum, který se stále nachází ve stínu Bitcoinu, ovšem kterému se daří stejně dobře. Na našem žebříčku se umístil na pomyslném třetím místě a odnáší si tak bronzovou medaili. 

Je velká škoda, že příběh této virtuální měny nemá tak velkou sledovanost a že nezískává tak velkou pozornost. A to je jeho klíčovou vlastností takzvaný chytrý kontrakt! 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.