Kurz Bitcoinu se opět propadl. Tentokrát o desítky tisíc korun

O kryptoměnách se v poslední době mluví opravdu velice často. Důvodem toho je neustále kolísající hodnota virtuální měny. O kryptoměnách jste bezesporu už slyšeli, vždyť se o nich skutečně mluví neustále, ovšem mnozí lidé možná nevědí, že po posledním mírném náznaku růstu se zejména kurz Bitcoinu propadla, a to o desítky tisíc korun. Hodnota se nepropadala dlouhé týdny, ale jednalo se o záležitost několika hodin, během kterých došlo k popisovanému poklesu.  

Podle mnoha odborníků a analytiků se jedná o jeden z vůbec nejvýraznějších propadů za poslední měsíce. Toto tvrzení ostatně potvrzují i burzy, na nichž k prodeji kryptoměn dochází.  

Pokud bychom se měli podívat na poslední měsíc, řekli bychom, že během posledního měsíce se cena Bitcoinů pohybovala okolo deseti tisíc dolarů, tedy okolo 235 tisíc korun. Pokud došlo k nějakému poklesu, jednalo se spíše o pokles nižší, a to o pokles v řádech několika stovek dolarů. Najednou však došlo k dramatickému propadu, během kterého hodnota nejznámější kryptoměny spadla o desítky tisíc korun.  

S kryptoměnami se obchodovalo za osm tisíc dolarů 

Zatímco na začátku září se obchodovalo s kryptoměnami za deset tisíc dolarů, nyní se jejich hodnota pohybuje kolem osmi tisíc korun, v přepočtu se jedná o 193 tisíc korun. Díky poklesu jedná o nejhorší výsledky v celém měsíci.  

Jen pro zajímavost – věděli jste, že se s kryptoměnami obchodovalo i za dvacet tisíc dolarů? Nyní se však Bitcoin nedokáže na tuto hranici opět dostat, bohužel.  

Pár zajímavostí o Bitcoinu 

Jelikož nyní o Bitcoinu mluvíme skutečně velmi, zmiňme si o této virtuální měně několik zajímavostí. Věděli jste, že poslední Bitcoin se bude dát vytěžit až v roce 2140? Nebo že za ním stojí anonymní vývojář vystupující pod pseudonymem Satoshi Nakamoto? Jednu chvilku se dokonce diskutovalo i o tom, že zakladatelem Bitcoinu je sám Elon Musk, ale ten tvrzení popřel. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.