Tři alternativní investice, nad kterými pouvažujte. I investovat do alkoholu se vyplatí

Češi jsou světem investování zatím nepolíbení. Nedávné statistiky ukazují, že se Češi hrnou spíše do světa podnikání než do světa investování. Pokud patříte k lidem, kteří by se však chtěli stát součástí světa investování, poradíme vám, do čeho investovat.  

Pravdou je, že se dnes dá investovat prakticky do všeho. Je možné investovat několika způsoby – můžete si odkoupit akcie, můžete finančně podpořit nějaký projekt nebo startup, můžete investovat do zlata, komodit nebo do alternativních investic. Pozastavme se však u alternativních investic a prozraďme si několik investic, které seic, do kterých se vyplatí zainvestovat. Kupodivu i do alkoholu se investovat vyplatí.  

Alkohol je dobrá investice 

Samozřejmě neinvestujte do lahví, které jsou běžně dostupné. Mělo by se investovat do takového alkoholu, který naopak běžně dostupný na trhu není, který je naopak vzácný. Vezměme si třeba láhev Metaxy AEN 2. Despina. Tato láhev se na trhu před jedenácti lety nacházela jenom v méně jak dvou tisících kusech. Tehdy láhev stála kolem dvaadvaceti tisíc korun, dlouhou dobu se cena nijak neměnila až nedávno. Právě nedávno stoupla cena této láhve na 269 tisíc korun. A to už stojí za počkání.  

Investujte do tenisek 

Říkáte si, že investovat do oblečení nebo obuvi se nevyplácí? Není to tak. Investovat můžete do oblíbených kabelek Birkin, které jsou velice drahé. Nebo můžete investovat do tenisek, a to konkrétně do tenisek Nike Air Max 1 Ams Parra Amsterdam. Jedná se o tenisky, které jsou na trhu dodnes nejžádanější. Ještě před čtrnácti lety byste je našli na trhu za 150 dolarů, dnes jejich hodnota dosahuje pěti a půl tisíce dolarů.  

Komodita jménem palladium 

Pokud chcete investovat spíše do komodit, doporučujeme investovat do palladia. Za poslední tři roky ceny palladia neustále rostou, toho je třeba využít. Podle všeho za poslední tři roky vzrostla hodnota palladia o více jak pětapadesát procent.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.