LetGo jako nejstahovanější aplikace světa. Češi získali další investici

Aplikaci LetGo rozhodně nemusíme představovat. Jedná se o fantastický startup, který mají na svědomí Češi. Původní princip tkvěl v prodeji věcí z druhé ruky přes mobilní telefon nebo případně web, ovšem nyní se rozkvétá do jiných oblastí, jako je hledání pronájmů nebo koupě domů. Zkrátka a dobře za dva roky fungování na trhu ukázal, že startup může konkurovat celosvětovým firmám, jako je například Facebook Marketplace. A jelikož má skvělé vyhlídky na budoucnost, netají se ani svými získanými investicemi. Například nyní se české aplikaci podařilo získat neuvěřitelných 500 milionů dolarů na aplikaci.

Jak jsme zmínili, aplikace LetGo působí na trhu dlouhá dvě léta. Během pouhých dvou let se z aplikace stala jedna z nejvíce využívaných služeb vůbec. Díky obrovskému počtu stáhnutí se zároveň dostala do skupiny nejstahovanějších prodejních aplikací na světě.

Málokdo ví, že aplikace LetGo působí i jinde než v České republice. Funguje dlouhodobě v zahraničí, právě proto konkuruje obrovským firmám na trhu, jako je FacebookMarkeplace nebo případně podobné prodejní služby, jako je eBay nebo Carigslist.

Investice putuje až z Jihoafrické republiky

V nedávné době se aplikace pyšní další obrovskou investicí. Tentokrát se jedná o investici 500 milionů dolarů, kterou získala od investiční jihoafrické společnosti zvané Naspers. Investice by měla putovat na dokončení videoinzerátů a dále také na rozjezd nabídky pronájmů či prodeje nemovitostí. Pokud by všechno vyšlo podle plánu, aplikace LetGo by stoprocentně vyhrála nad českou konkurencí v podobě Sbazaru, Bazos.ct nebo také nad Aukrem, které bohužel za poslední léta značně upadá.

Proč lidé milují LetGo?

LetGo se nejdříve zaměřovalo na prodej z druhé ruky lidem ve stejných městech. Lidé měli zkrátka možnost vidět na první pohled, jak zboží, které kupují, vypadá, tudíž se tímto způsobem vyvarovali pozdějším reklamacím. Dnes už LetGo funguje po celé republice, lidé posílají dobírkou či doporučenou poštou. Díky jednoduchosti a přehlednosti se LetGo stal oblíbeným místem pro prodej nepotřebných věcí.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.