Možnosti investování v příštím roce

Už nyní přemýšlíte, do čeho budete investovat v příštím roce? Mnozí investoři jsou trochu na pozoru, jelikož se stále mluví o jakési ekonomické krizi, která má přijít a zasáhnout nás. Otázkou je, jestli přijde, a pokud ano, jak moc nás zasáhne. V každém případě je investování jenom o velkém risku, stejně jako tomu bylo kdykoli předtím, a tak bychom se neměli upínat na to, jestli ekonomická krize přijde nebo nikoliv. Investovat se tedy v příštím roce rozhodně nebojte.  

Pokud patříte k investorům, kteří se opravdu nebojí v příštím roce investovat, prozradíme vám, jaké se nabízí možnosti investování. Už jen stačí mít dostupné prostředky a být skálopevně rozhodnutí, že investovat chcete.  

Dluhopisy 

I když se o dluhopisech říká, že je to naprosto bezpečná investice, v příštím roce se nejedná o tak bezpečnou investici. Na druhou stranu se tím pádem trochu zvýšil výnos, který nebýval u dluhopisů zrovna potěšení hodný.  

V příštím roce se do dluhopisů investovat vyplatí. Nezáleží na tom, jestli půjde o investování do firemních nebo do státních dluhopisů, je to dobrý způsob, jak přijít k penězům navíc.  

Indexové a podílové fondy 

Další možnou investicí, která se podle analytiků může příští rok vyplatit, je investice do podílových a také indexových fondů. Do fondu vstupuje vždycky vícero investorů, kteří mají jasný cíl, a to dát dohromady dostatečné finanční prostředky k tomu, aby se mohly nakoupit předem vybrané akcie nebo dluhopisy a aby se následovně dosáhlo požadované diverzifikace.  

Dalo by se říct, že podílové nebo indexové fondy jsou zlatou střední cestou pro každého běžného smrtelníka, který nemá v kapse miliony korun, ale který se chce stát finančně nezávislým člověkem. Tato investice ho nemusí vyjít na majlant, každý fond má jiné vstupní podmínky a jiné poplatky.  

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.