I když vás čeká v roce 2020 finanční krize, víme, do čeho se vyplatí investovat

Sledujete dění u nás nebo dění ve světě? Pokud ano, pravděpodobně víte, že to ve světě nevypadá zrovna růžově. Američané vyhrocují vztahy s Čínou, neustále se řeší britský brexit, který ostatně nemá žádného konce ani řešení, jen rozděluje jednotlivé části Velké Británie. Aktuální situace na trhu se tak dá označit za ne zrovna příznivou. Podle mnohých analytiků bude hlavně příští rok poměrně nevyzpytatelný a kdo ví, co se bude dít. Ekonomická situace má být nevyzpytatelná i u nás v České republice, ekonomika má výrazně zpomalit, čehož se ostatně bojí především investoři, kteří chtějí zbohatnout.  

Pokud jste se chtěli také zařadit k investorům, nemusíte si své rozhodnutí znovu promýšlet. Pravdou je, že i když není aktuální dění ve světě zrovna sympatické nebo příznivé, nikdy nebude správná doba pro investování, a tak se ani možného zakolísání ekonomiky nebojte.  

Jelikož nejistota pomalu ale jistě dopadá hlavně na finanční trhy, finanční trhy se rozhodly jakýmsi způsobem reagovat. A lze říct, že se vypíchly zajímavé investice, nad kterými by začínající, ale i profesionální investoři neměli dlouho přemýšlet.  

Protikrizové zlato 

Pokud se chcete stále dostat do světa investorů, pokud chcete stále investovat do čehokoli, doporučujeme investovat do protikrizového zlata. Zlato je konzervativní a zároveň také prověřená investice, která rozhodně není špatná. Hlavně nejednou se ukázalo, že i když hodnota zlata byla nějakou dobu na nule, v další okamžik byla cena zlata na svých výšinách. Zlato si tak ideálně uzamkněte doma v trezoru a vyčkejte na správný čas.  

Akcie 

I když akcie jsou rozhodně velkým rizikem, stejně to s nimi zkuste i v příštím roce. Samozřejmě při investování do akcií to chce mít trochu více zkušeností s investováním, ale samozřejmě to není podmínkou. Je to čistě a ryze na vás, jestli se do akcií rozhodnete investovat či nikoliv. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.