Obchodní tipy nejen pro začínající investory

Začít obchodovat na burze je sice jedna věc, ale uspět zde, to je věc druhá. Pokud jste se rozhodli zvýhodnit své úspory v akciích, fondech nebo například v kryptoměnách, pak si pojďme prozradit několik skvělých obchodních tipů, jež ocení nejen začínající investoři.  

Bez rizika není úspěch 

Čili jinak – risk je zisk. Pokud se chcete těšit z vysokých zisků, musíte také riskovat. Konzervativní investice, které se pyšní vyšší mírou bezpečí jsou sice dobré, ale nikdy z nich nevytěžíte mnoho. Ve světě investování zkrátka platí, že čím vyšší riziko, tím lepší výnos.  

Samozřejmě je důležité se na investování podívat objektivním okem. Pakliže patříte k mladým, můžete si dovolit mít portfolio složené ze spíše rizikových investic. Pokud ale máte rodinu, konzervativní investování je tou lepší cestou.  

Trpělivost růže přináší 

Ukvapené závěry nejsou na trhu vítané. Stejně tak se na trh nemají vnášet city. Co platí, tak že trpělivost a vytrvalost růže přináší. I když se vám to může jevit jako jedno velké klišé, je tomu opravdu tak. Opravdový úspěch rozhodně není okamžitý, a to platí nejen ve světě investování, ale i ve světě byznysu.  

Plánujte, předvídejte, neustále se vzdělávejte a vyčkávejte. Jen tak dokážete na burze uspět.  

Nelpěte na tom 

Již bylo zmíněno, že emoce do světa investování nepatří. Je dobré, abyste si udělali pauzy. Odejděte od počítače, nelpěte na číslech a od burzy si odpočiňte. Jen odpoutáním se od toho můžete na investování získat zase lepší nadhled. 

Sledujte trendy 

Prakticky každá burza vám nabízí, že můžete nahlédnout do aktuálních trendů. A ty jsou vašimi nejlepšími přáteli. Sice je poměrně těžké rozpoznat trend, ale za zkoušku nic nedáte. Využívejte rostoucích aktiv a zavčasu je prodejte. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.